Završen mural posvećen Maji Ognjenović!

Zrenjanin – Maja Ognjenović

Podelite vest

Završen mural posvećen Maji Ognjenović - novi doprinos negovanju kulture sportskog sećanja grada

Uklanjanjem skela danas su i formalno završeni svi radovi na oslikavanju murala posvećenog Maji Ognjenović, kapitenu ženske odbojkaške reprezentacije i osvajaču dve olimpijske medalje. Mural je oslikan na fasadi zgrade u zrenjaninskom naselju “4. jul”, u kojoj je Maja odrasla i živela, a autor, akademski slikar Flora Viorel, naglašava da je ideja bila da se uradi njen pobednički portret, dimenzija 2 h 4 metra, kao veran prikaz jedne od Majinih fotografija sa sportskog terena.

Radovi na muralu zimus su prolongirani, zbog vremenskih uslova i zdravstvenog stanja autora, ali su uspešno privedeni kraju i predstavljaju novi doprinos grada Zrenjanina, Evropskog grada sporta, negovanju kulture sportskog sećanja na sportiste i ekipe koji su proslavili grad na sportskim borilištima širom sveta. 

mural maja ognjenovic finish 003

Mural je rađen u dvobojnim tonovima bele i braon boje, akrilnim bojama koje su postojane i dugotrajne i izveden je isključivo četkicom.

– U slikanju portreta imam veoma veliko iskustvo, jer sam ih uradio više hiljada, tako da sam to prilagodio radu na velikoj površini. Problem je bio transponovanje fotografije u crtež, koji mora sadržati određene parametre, ženski lik zahteva i nežnije tonove od muškog i mislim da sam to ovim radom postigao – istakao je danas Flora Viorel
mural maja ognjenovic finish 006
mural maja ognjenovic finish 000

Maja Ognjenović jedna je od najuspešnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu.

 Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, Maja je zbirci trofeja prošle godine dodala i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a s reprezentacijom Srbije osvojila je još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta. Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj je grad nosio titulu “Evropskog grada sporta”. 

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022