Novi mural u Zrenjaninu, Maja Ognjenović – osvajačica olimpijskih medalja

Zrenjanin - Maja Ognjenović

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, naša sugrađanka Maja Ognjenović, dobija ovih dana posebno priznanje i pažnju Zrenjaninaca, na zgradi u kojoj je odrasla, u naselju “4. jul”. Naime, priznati gradski umetnik, slikar Flora Viorel, počeo je izradu murala posvećenog upravo jednoj od najuspešnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu, njen pobednički portret, dimenzija 2×4 metra, koji radi u svom prepoznatljivom stilu, već prisutnom na javnim gradskim prostorima.

mural maja ognjenovic 012
foto: Grad Zrenjanin

Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, Maja je zbirci trofeja dodala ove godine i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a s reprezentacijom Srbije osvojila je još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta. Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj grad nosi titulu “Evropskog grada sporta”.

Flora Viorel ističe da mu je zadovoljstvo da radi jedan ovakav mural, i kaže da to zadovoljstvo dele i stanari u zgradi čija je Maja Ognjenović bila nekadašnja komšinica, od kojih mu svakodnevno stiže podrška u radu.

– Odlučili smo se za portret, s podignutom rukom, kako bi bio vidljiv i iz prometne ulice, udaljene oko 60 metara. Izabrali smo lepu fotografiju, preneću je u stilu braon-belo, uz eventualno još neku boju koju bi dodali, sa krupnim tekstom “Maja” u donjem delu. Koristiću akrilne boje, koje su postojane i dugotrajne, i isključivo raditi četkicom – objašnjava Flora.

mural maja ognjenovic 020
foto: Grad Zrenjanin

Dodaje i da nema određen rok za završetak posla, ali ako vremenski uslovi posluže, to može da bude već u toku narednih deset do petnaest dana.

Agenda “Evropskog grada sporta” beleži tako još jedan doprinos kulturi sportskog sećanja, nakon murala posvećenog petorki košarkaša “Proletera”, šampionima Jugoslavije 1956. godine, otkrivenog u maju ove godine.  

Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1984. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Odigrala je rekordnih 230 utakmica za nacionalnu selekciju. Tri puta je učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila dve olimpijske medalje.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022