Proslavljena srpska odbojkašica Maja Ognjenović gost gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure

Zrenjanin – Maja Ognjenović

Podelite vest

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je ugostio proslavljenu srpsku odbojkašicu Maju Ognjenović, koja je boravak u rodnom Zrenjaninu iskoristila i za posetu Gradskoj kući i sportski razgovor s gradonačelnikom, o aktuelnim temama i planovima.

Obeležavajući dve decenije od prelaska iz zrenjaninskog “Poštara” u beogradsku “Crvenu Zvezdu”, a naredne godine isto toliko i od početka reprezentativne karijere, Maja Ognjenović izrazila je želju da nastupi upravo u rodnom gradu, u jednom revijalnom i humanitarnom meču. Kako kaže, između Beograda, Istanbula (u kom je provela najviše klupskih sezona) i Zrenjanina, upravo su se Zrenjanin i “Kristalna dvorana” nametnuli kao najpogodnije mesto za takav sportski događaj i o tome je danas bilo reči tokom razgovora s gradonačelnikom.

Gradonačelnik Salapura podseća da je Maja Ognjenović jedna od natrofejnijih sportistkinja rođenih u našem gradu i da nije potreban poseban razlog da bude gost Gradske kuće, i da se uvek s njom može razgovarati o nekoj sportskoj temi, događaju ili planiranim aktivnostima.

– Nedavno je završena izrada murala u naselju “4. jul”, što je još jedan naš doprinos negovanju kulture sportskog sećanja na pojedince i klubove koji su proslavili ovaj grad na sportskim borilištima širom sveta. Maja Ognjenović uvek je dobrodošla i sada smo razgovarali o njenim i našim sportskim planovima, mogućnosti da ovde organizujemo prigodan odbojkaški meč i ukažemo joj poštovanje kakvo sigurno zaslužuje, ali i da svojim sportskim iskustvom i rezultatima doprinese razvoju odbojke u gradu u nekom narednom periodu – istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

Maja Ognjenović posebno je počastvovana i privilegovana što je na zgradi u kojoj je odrasla izveden mural s njenim likom.

– Meni je tim muralom ukazana ne samo čast, već i poverenje na kom sam veoma zahvalna i možda čak i ne postoje reči kojima mogu da to opišem. Kada sam po završetku sezone došla u Zrenjanin i videla svoj lik u takvoj veličini, to je u meni izazvalo posebne emocije – prokomentarisala je odbojkašica rad akademskog slikara Flora Viorela i inicijativu Grada Zrenjanina da se ovaj mural uradi.  

mural maja ognjenovic finish 00

U Zrenjaninu je Ognjenovićeva provela veći deo leta, pošto joj je ovo prvo leto bez reprezentativnih obaveza. Predstoji joj nova klupska sezona u Turskoj, a razmišlja i da, po završetku karijere, svakako ostane u odbojkaškom sportu i možda se posveti radu s decom.

– Često dolazim u Zrenjanin, čak i ako sam kratko vreme slobodna, na par sati ili nekoliko dana, osećam ga kao svoj grad i uvek mi je blizu srca.

Odbojka je, ipak, posao koji najviše volim i radim toliko dugo i bila bi šteta i nepravda da svoje znanje i iskustvo ne prenesem na mlađe naraštaje ili na one kojima je to potrebno. I o tome sam razgovarala s gradonačelnikom, da bi potencijalno jednog dana, upravo u Zrenjaninu mogla oformiti neku školicu, kamp ili organizaciju te vrste. To su neki planovi, a interesovanje sigurno postoji, Zrenjanin je grad sporta u kom je odbojka uvek bila na najvišim mogućim granama, sa mnogo talenata, koje je uvek pratio kvalitetan stručan rad – rekla je Maja Ognjenović prilikom današnje posete Gradskoj kući. 

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022