Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin obeležio 20 godina postojanja

Zrenjanin – RCR “Banat”

Podelite vest

Dvadeset godina poslovanja RCR “Banat” - snažna podrška teritorijalnom razvoju, više od 170 odobrenih projekata vrednih preko 20 miliona evra

Svečanom sednicom skupštine, održanom juče, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin obeležio je jubilej – dvadeset godina od osnivanja. U početku kao Agencija za pomoć malim i srednjim preduzećima, RCR “Banat” ubrzo je postao prepoznatljiv partner i saradnik Grada Zrenjanina i njegovih institucija, kao i drugih banatskih gradova i opština, na realizaciji različitih projekata finansiranih iz domaćih i međunarodnih izvora. Od 2002. godine do danas realizovao je preko 170 projekata i privukao više od 20 miliona evra.

Čast da predsedava svečanom sednicom skupštine pripala je gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri. Pozdravljajući prisutne i čestitajući rukovodstvu i predstavnicima RCR “Banat” na jubileju, on je istakao da je početak izgledao skromno, kada je malo ko u ovoj sredini baratao pojmovima kao što su “Apliciranje za projekte”, „prekogranični projekti”, “evropski fondovi” i sličnim i da je sve to tada delovalo nepoznato.

“Ali kada se osvrnemo na te dve decenije i vidimo koliko je pripremljeno projekata, koliko ih je odobreno i realizovano i u kojim velikim i značajnim iznosima, u koliko je različitih oblasti društva investirano, ja samo mogu da se Regionalnom centru “Banat” zahvalim na tome i izrazim podršku njegovom timu, uz želju da nastavimo partnerski da radimo, uz dobre rezultate i u budućem periodu”, istakao je gradonačelnik.  

U ime jednog od osnivača RCR “Banat”, Grada Kikinde, obratio se gradonačelnik Nikola Lukač, čestitajući slavljenicima na dosadašnjem trudu, naporu i rezultatima koje su postigli, sarađujući sa banatskim gradovima i opštinama. 
“Grad Kikinda imao je veoma velikog benefita od saradnje s Regionalnim centrom “Banat”, hvala mu na istrajnosti i sigurno je da pre dvadeset godina taj izazov izrade projekata, edukacije i prekogranične saradnje nije bio lak. U proteklom periodu postali smo i prijatelji, saradnici i svako je svojoj lokalnoj samoupravi doneo i značajna sredstva i završene projekte”, poručio je gradonačelnik Lukač.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px