Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin obeležio 20 godina postojanja

Zrenjanin – RCR “Banat”

Podelite vest

Dvadeset godina poslovanja RCR “Banat” - snažna podrška teritorijalnom razvoju, više od 170 odobrenih projekata vrednih preko 20 miliona evra

Svečanom sednicom skupštine, održanom juče, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin obeležio je jubilej – dvadeset godina od osnivanja. U početku kao Agencija za pomoć malim i srednjim preduzećima, RCR “Banat” ubrzo je postao prepoznatljiv partner i saradnik Grada Zrenjanina i njegovih institucija, kao i drugih banatskih gradova i opština, na realizaciji različitih projekata finansiranih iz domaćih i međunarodnih izvora. Od 2002. godine do danas realizovao je preko 170 projekata i privukao više od 20 miliona evra.

Čast da predsedava svečanom sednicom skupštine pripala je gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri. Pozdravljajući prisutne i čestitajući rukovodstvu i predstavnicima RCR “Banat” na jubileju, on je istakao da je početak izgledao skromno, kada je malo ko u ovoj sredini baratao pojmovima kao što su “Apliciranje za projekte”, „prekogranični projekti”, “evropski fondovi” i sličnim i da je sve to tada delovalo nepoznato.

“Ali kada se osvrnemo na te dve decenije i vidimo koliko je pripremljeno projekata, koliko ih je odobreno i realizovano i u kojim velikim i značajnim iznosima, u koliko je različitih oblasti društva investirano, ja samo mogu da se Regionalnom centru “Banat” zahvalim na tome i izrazim podršku njegovom timu, uz želju da nastavimo partnerski da radimo, uz dobre rezultate i u budućem periodu”, istakao je gradonačelnik.  

U ime jednog od osnivača RCR “Banat”, Grada Kikinde, obratio se gradonačelnik Nikola Lukač, čestitajući slavljenicima na dosadašnjem trudu, naporu i rezultatima koje su postigli, sarađujući sa banatskim gradovima i opštinama. 
“Grad Kikinda imao je veoma velikog benefita od saradnje s Regionalnim centrom “Banat”, hvala mu na istrajnosti i sigurno je da pre dvadeset godina taj izazov izrade projekata, edukacije i prekogranične saradnje nije bio lak. U proteklom periodu postali smo i prijatelji, saradnici i svako je svojoj lokalnoj samoupravi doneo i značajna sredstva i završene projekte”, poručio je gradonačelnik Lukač.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022