Održana 40. redovna sednica Skupštine članova RCR Banat

Zrenjanin - RCR Banat

U maloj konferencijskoj sali Hotela Vojvodina, u Zrenjaninu juče je održana 40. redovna sednica Skupštine članova Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj -Banat, u prisustvu predstavnika osnivača grada Kikinde, opština: Žitište, Sečanj, Nova Crnja i Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga.

Za predsedavajućeg sednice izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Sednicu je otvorila direktorka RCR Banat Irena Vukić.

Na dnevnom redu bile su sledeće tačke: godišnji izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2022. godinu i akcioni plan RCR Banat za 2023.godinu. Irena Vukić je istakla da je prethodni ciklus projekata Interreg IPA 2014- 2020 uspešno realizovan i da su nakon objavljivanja novih poziva Interreg IPA 2021.-2027. pripremljeni novi projekti sa kojima je aplicirano.

U tom kontekstu i akcioni plan RCR Banat za 2023. godinu osim pripreme novih projekata podrazumeva i aktivnosti kojima se RCR Banat kontinuirani bavi, kao što su , strateški razvoj teritorije, razvoj MSPP, jačanje kapaciteta lokalnih samouprava i drugo. 

Predsedavajući, gradonačelnik grada Zrenjanina Simo Salapura, dao je punu podršku za dalji rad i istakao  da je saradnja sa RCR Banat  značajna u svim segmentima, da je ta saradnja gotovo svakodnevna i izuzetno bitna za sve osnivače, takođe je naglasio da projekti prekogranične saradnje poboljšavaju kvalitet života u ovim krajevima i doprinose društveno-ekonomskom razvoju. Na sednici je jednoglasno usvojen godišnji izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2022.godinu i akcioni plan RCR Banat za 2023.godinu.

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022