Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ obeležila 50 godina postojanja u NP „Toša Jovanović“

Zrenjanin – OŠ „Petar Petrović Njegoš

Sinoć je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ obeleženo 50 godina postojanja osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ izvođenjem drame u dva čina „Ogledalo Srpsko 19. veka“. Pored glumaca i naratora u ovoj predstavi, učestovali su i Milica Dosković i hor „Sveti Arhangel Mihailo“, kao i hor učenika prvog i petog razreda učiteljica Lidije Golić i Nataše Frenc.

„Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“, najveća škola u srednjem Banatu, danas proslavlja 50 godina postojanja. Naša škola se trudi da neguje tradiciju i prošlost ali isto tako se trudimo da se stalno stručno usavršavamo i da pratimo razne inovativnosti u obrazovanju 21.veka. 

Ponosni smo što svake godine ispraćamo generacije mladih koji izlaze iz naše škole sa velikim brojem pohvala, nagrada i medalja, ali pre svega, izlaze kao dobri ljudi.“, rekla je direktorka škole Marija Mijoković.

„Cilj svake osnovne škole jeste da iz svake generacije đaka stvori, pre svega, ljude koji će se ostvariti u svom životnom pozivu, ali naravno i dobre osobe koje će biti korisni članovi svoje zajednice. Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ u toj misiji istrajava već 50 godina. Možda nije najstarija, ali je sigurno najprogresivnija i najbrojnija osnovna škola na teritoriji grada Zrenjanina.

Ističe se i u dobroj saradnji sa mesnom zajednicom gde obitava, a to su mesna zajednica „Sonja Marinković“ i „Veljko Vlahović“ na Bagljašu. Sa dobrom saradnjom koju ima sa lokalnom samoupravom i sa nizom organizacija iz Civilnog sektora, svakako su uzor kako škola treba da funkcioniše.

U ovim teškim vremenima kada škola treba da bude dodatno stavljena kao osnovna vrednost razvoja mladih ljudi u našoj zajednici, ova škola to i jeste.

Rukovodstvu škole, svim zaposlenima, đacima i generacijama koje su pre bile u ovoj školi ali i budućim generacijama želim da čestitam ovaj jubilej i da im poželim da u narednom periodu budu aktivni i da rade na koristi svoje zajednice i da šire svoje znanje.“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px