Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio Zrenjanin

Zrenjanin Evropski grad sporta

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je danas Zrenjanin. On je tom prilikom održao radni sastanak sa zrenjaninskim gradonačelnikom Simom Salapurom.

Sastanku su, ispred Olimpijskog komiteta Srbije, prisustvovali i potpredsednik Žarko Zečević, izvršni direktor Damir Štajner i generalni sekretar Đorđe Višacki, zatim član Izvršnog odbora OIK i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, kao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

oks u zrenjaninu 037
RVAČKA REPREZENTACIJA SRBIJE
oks u zrenjaninu 017
BOŽIDAR MALJKOVIĆ I SIMO SALAPURA
oks u zrenjaninu 054
DOM BORILAČKIH SPORTOVA

Gosti su, nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, posetili Sportsko odeljenje Narodnog muzeja Zrenjanin. Potom su, u Domu borilačkih sportova, posetili i rvačku reprezentaciju Srbije, koja se ovih dana nalazi na pripremama u Zrenjaninu.

Brisel bio pravičan prema Zrenjaninu

Božidar Maljković je u pratnji domaćina obišao i Aleju velikana i sportski kompleks u Karađorđevom parku. Položio je cveće na spomen-biste dr Ferenca Kemenja, osnivača modernih olimpijskih igara i bliskog saradnika Pjera de Kubertena, i Vilmoša Locija, prvog jugoslovenskog košarkaša sa sto odigranih utakmica u nacionalnom timu.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da su u Briselu bili pravični kada su laskavo priznanje “Evropski grad sporta” dodelili gradu kao što je Zrenjanin.

oks u zrenjaninu 060
SPORTSKO ODELJENJE MUZEJA
oks u zrenjaninu 078
POLAGANJE VENACA
oks u zrenjaninu 090
OBILAZAK GRADSKOG STADIONA
oks u zrenjaninu 086
BOŽIDAR MALJKOVIĆ U ZRENJANINU

– U Olimpijskom komitetu Srbije veoma poštujemo ovaj grad, tradiciju, sve njegove sportiste. Olimpijski komitet u mnogim gradovima organizuje različita takmičenja i trudićemo se da u našem fokusu bude i Zrenjanin – istakao je Maljković.

Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je titula “Evropski grad sporta” svojevrsna prekretnica za Zrenjanin, kada je u pitanju promocija sportskih rezultata i tradicije prisutne u ovom gradu.
– Jedan od važnih segmenata te promocije je i olimpijski pokret i njegove veze sa našim gradom. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je još od Melburna i Olimpijskih igara 1956. godine Zrenjanin na svim igrama imao predstavnike, to dovoljno govori o olimpizmu u našem gradu. Svedoči i o tome da retko koji grad u našoj zemlji, pa i u Evropi, baštini tako dugu olimpijsku tradiciju – rekao je Salapura.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *