Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu - Evropskom gradu sporta

Zrenjanin, Evropski grad sporta

Danas je ekipa portala volimzrenjanin.com posetila 4. Evropsku nedelju sporta, koja se održavala na Trgu slobode u Zrenjaninu.

Evropsku nedelju sporta u Srbiji organizuje Delegacija EU u Srbiji, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom sporta i omladine, a Zrenjanin je kao “Evropski grad sporta” imao čast da bude domaćin glavnog nacionalnog događaja Evropske nedelje sporta u Srbiji.

Tim povodom, u Zrenjaninu su danas boravili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, šef za informisanje, komunikacije i medije Delegacije EU u Srbiji Pol-Anri Prese, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, drugi poslenici sportskih foruma i asocijacija Republike i Pokrajine, nekadašnji i aktuelni istaknuti olimpijci, među kojima se našao i Zurab Datunašvili, predstavnici školskog sporta i mnogi drugi.

sportski dan zrenjanin 031
Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu

Goste je u svom kabinetu primio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je Božidaru Maljkoviću uručio simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”. Nakon prijema upriličeno je svečano otvorena manifestacija, a na trgu je postavljeno i “Olimpijsko igralište”, gde su učestvovala deca iz zrenjaninskih osnovnih škola i sportskih klubova.

sportski dan zrenjanin 077
Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu
sportski dan zrenjanin 044
Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu

Predsednik OKS Božidar Maljković se obratio prisutnima i rekao je da s posebnim zadovoljstvom dolazi danas u Zrenjanin, te da je ova “Evropska nedelja sporta” posebno značajna, upravo zbog učešća dece i mladih sportista u aktivnostima koje se organizuju.

Izložba “Put pravih vrednosti”, koja je takođe otvorena u Salonu Narodnog muzeja, ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta. U tri tematske celine predstavljene su ideje olimpizma, hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, kao i virtuelni prikaz arhitektonskog nasleđa beogradskih sportskih terena i objekata, nastalih u rasponu od dva veka.

sportski dan zrenjanin 063
Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu
sportski dan zrenjanin 053
Evropska nedelja sporta u Zrenjaninu

Izložba će biti otvorena do 18. novembra, ulaz je slobodan.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *