Održana II redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije!

Zrenjanin – Olimpijski komitet Srbije

Podelite vest

Ekipa portala volimzrenjanin.com prisustvovala je danas, 14 aprila, II redovnoj sednici Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u ciklusu Pariz 2024. Na sednici se obratio predsednik olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, a kasnije i gradonačelnik grada Zrenjanina, Simo Salapura.

Kada sam izabran na ovu poziciju jedna od prvih ideja mi je bila da izmestimo godišnju Skupštinu i da je održimo van Beograda, širom Srbije i da na taj način malo bolje upoznamo našu zemlju.

Zašto Zrenjanin? Vrlo jednostavno, Zrenjanin je grad fenomen u svetskim razmerama. Ovde živi stotinak hiljada ljudi sa širim područjem. Samim tim nije ni bilo dileme gde da idemo, znali smo da ćemo biti izvanredno primljeni jer je sport najjači metod za vezivanje ljudi. Mi smo već pravili izložbu ovde zajedno sa Srpskom akademijom nauka.

oks zrenjanin 007
predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković

Velika je stvar što je gradonačelnik čovek iz sporta, mlad i ambiciozan, koji nas je ovde primio rado i koji razume naše zajedničke probleme.

Što se tiče Pariza, biće specifičan. Ja sticajem okolnosti živim tamo već 30 godina i znam kakav će biti spektakl otvaranje na Seni. Mi treba dobro da radimo, dobro da se oznojimo. Neke stvari nam ne idu na ruku, recimo karate je izbačen u momentu kad smo stvorili ozbiljnu šampionku koja je sigurna medalja. Međutim ovo je sportska zemlja, Srbija, tako da očekujemo neka nova imena. U Tokiu smo uzeli 9 medalja što je veliki sportski rezultat. Probaćemo u Parizu da uzmemo koju više ali ako uzmemo i jednu, biće super, rekao je za portal volimzrenjanin predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

oks zrenjanin 008
gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Naš grad je kao što znate i veran sledbenik i čuvar tradicije istorijskih vrednosti, olimpijskih vrednosti i medalja, ne samo u Srbiji već i van granica Srbije. Nije slučajno što se današnja sednica održava baš u Zrenjaninu, imajući u vidu činjenicu da smo protekle godine bili evropski grad sporta, jedini i prvi grad u Srbiji koji je osvojio tako značajnu titulu i naslov.

Znamo da imamo 24 olimpijske medalje, a za grad ove veličine to je stvarno rezultat vredan pomena i jedno pravo čudo kada je u pitanju sportski svet ali naravno nismo stali na tome, radimo dalje.

Što se tiče poboljšanja sportske infrastrukture, radimo na završetku našeg sportskog stadiona. Ulažemo dosta i u školski sport, što se ogleda kroz ovogodišnju organizaciju 9. sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, najvećeg sportskog takmičenja na teritoriji Vojvodine za decu školskog uzrasta.

Naravno nastavljamo i sa projektima koji unapređuju i osobe sa invaliditetom ali i naravno rad naših sportskih klubova. Kada je u pitanju čuvanje tradicije i negovanje istorije naših sportskih rezultata, moramo da spomenemo činjenicu da smo veoma ponosni na izradu filma o našem olimpijcu Miloradu Stanulovu, kao i o jednom dokumetu koji oslikava sve ono što je prava olimpijska vrednost u Zrenjaninu a to je zrenjaninska Olimpijska ogrlica za koju moramo da vežemo i početke olimpijzma na ovim prostorima a to je Ferenc Kemenj, naš sugrađanin koji je jedan od osnivača Olimpijskog pokreta, rekao je gradonačelnik grada Zrenjanina, Simo Salapura.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022