NSZ: Objavljeni konkursi za program za samozapošljavanje, za javne radove i za stručnu praksu!

Zrenjanin – Novi konkursi NSZ

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive/konkurse za program za    samozapošljavanje, za javne radove i za stručnu praksu.  Javni pozivi za programe samozapošljavanja i stručne prakse oročeni su do 3. juna, dok je rok za apliciranje za javne radove 19. maj 2023.g.

Po programu za samozapošljavanje nezaposlenim licima opredeljenim za pokretanje privatnog biznisa za novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine odobrava se subvencija u iznosu od 300.000 dinara.

Mogu konkurisati lica koja su prijavljena na evidenciju NSZ, uz dodatni uslov – uključivanje u obuku „Put do uspešnog preduzetnika“. Ovu obuku mogće je pohađati  u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu,  ili u on-lajn formatu.

nsz

Lice koje registruje delatnost uz podršku programa za samozapošljavanje dužno je da delatnost obavlja najmanje 12 meseci i redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

Za javne radove kao meru zapošljavanja pravo učešća na javnom konkursu za organizovanje i sprovođenje javnih radova imaju udruženja koja imaju status pravnog lica (upisani u APR). Projekti javnih radova traju do  4 meseca, a oblasti u kojima se  sprovode su: socijalne i humanitarne   delatnosti,  održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, održavanje i zaštita životne sredine i prirode i kultura i turistička delatnost. Na javnim radovima radnici  su angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima, a njihova mesečna prinadležnost  je do 22.000 dinara.

Javni poziv za stručnu praksu upućen je licima koja su na evidenciji NSZ na teritoriji Vojvodine, diplomirala su prošle godine na osnovnim akademskim studijama u obimu 240 ESPB bodova,  sa prosekom 9,5-10,  i  nemaju radnog iskustva u struci. Cilj programa je osposobljavanje za samostalan rad u struci.  Stručna praksa traje 12 meseci, a mesečna nadoknada je u iznosu od 60.000 dinara.

Javni pozivi i konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam   su objavljeni  na oglasnoj tabli, sajtu Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs  i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje: www.nsz.gov.rs.  

Javni pozivi/konkursi su raspisani u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2023. godinu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px