Likovna izložba „Četvrti stalež“ autora Bogdana Đorića

Zrenjanin – Likovna izložba

Podelite vest

U organizaciji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, u periodu od 17. oktobra do 30. oktobra ove godine, održaće se izložba pod nazivom „Četvrti stalež“, čiji je autor Bogdan Đorić. Izložba će biti postavljena u galeriji ALUZ.

Izložba sadrži ukupno 28 likovnih dela, koja su rađena raznim tehnikama kao što su uljane i akrilne boje na platnu i drvetu kao i crteži akrilnim bojama na akvarel papiru. Svi radovi su nastajali u periodu od 2018. godine pa sve do 2022. godine.

Umetnički savet čine Nadežda Kirćanski, Jasmina Runjo, mr Milica Bjelanović i dr Rastko Stefanović.

Svečano otvaranje izložbe biće održano u ponedeljak, 17. oktobra 2022. godine u 20 časova u prostorijama Galerije ALUZ.

O autoru:

Bogdan Đorić je rođen 1983. godine u Zrenjaninu, Srbija, SFRJ. Završio je Srednju umetničko/dizajnersku školu “Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, smer – likovni tehničar. Diplomirao je 2009. godine na Univerzitetu umetnosti – Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer – slikarstvo, u klasi profesora Velizara Krstića i Gordana Nikolića. Fakultet je završio kao jedan od najboljih studenata FLU u Beogradu. Dobio je pet nagrada za umetnički rad. Od 2010. godine je član ULUS-a i od 2016. je član ALUZ-a. Do sada je izlagao na 142 kolektivne izložbe, realizovao je 25 samostalnih izložbi. Učestvovao je na 48 likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu. Bio je član umetničke društveno angažovane grupe ARTizani. Bavi se pedagoškim radom – nastavnik likovne kulture, živi i radi na relaciji Zrenjanin – Beograd. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px