U Galeriji ALUZ otvorena izložba „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“ umetnika Bogdana Đorića

Zrenjanin – Galerija ALUZ

Sinoć je u galeriji ALUZ svečano otvorena izložba „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“, likovnog umetnika Bogdana Đorića. Izložba predstavlja nastavak prošlogodišnje izložbe pod istim nazivom, a trajaće do 3.7.2023. Radno vreme galerije: 12.00 – 20.00   

Bogdan Đorić, diplomirani slikar likovnih umetnosti, rođen je 1983. godine u Zrenjaninu, Srbija, SFRJ. Završio je srednju umetničko/dizajnersku školu “Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, smer – likovni tehničar.

Kataloški podaci: na ovoj izložbi je predstavljeno ukupno 49 likovnih dela, od toga ima 7 slika koje su slikane akrilnim bojama, ostalo su crteži na akvarel papiru, tehnike su akrilik i hemijska akvarel olovka, radovi su nastali 2022-23. godine, i dalje su u produkciskom nastanku i razvoju.

“Hvala svima što ste došli i ovu izložbu uveličali. Izložba je nastala od prošlogodišnje izložbe “Četvrti stalež” bez nastavka, a sada je to Četvrti stalež broj 2.

Prošle godine su više bile zastupljene slike, a sada su više u pitanju crteži, ali ima i nešto malo slika. Za ovu izložbu najveća inspiracija mi je degradirani čovek, jer tu ima previše loših stvari koje ja volim da sagledavam kroz kritiku i estetiku, i time pravim neku vrstu stripa ili ilustracija. ”, rekao je autor izložbe Bogdan Đorić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022