Zrenjanin 6. put domaćin kongresa glavnih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije „Mi u sadašnjosti“

Zrenjanin - Kongres „Mi u sadašnjosti“

Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin je pod pokriteljstvom Ministarstva zdravlja po 6. put domaćin Nacionalnog kongresa Glavnih sestara – zdravstvenih tehničara Srbije. Ekipa informativnog portala volimzrenjanin.com kao i do sada, sa zadovoljstvom se odazvala pozivu predsednice SZR Zrenjanin Đurđice Šljapić i sačinila kratku reportažu sa ovog kogresa.

Svečanom otvaranju Kongresa prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Prof. dr sci Ferenc Vicko, koji je zvanično i otvorio Kongres, direktorka Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije Vesna Jocić, predsednica SUZR Srbije mr med.sci Radmila Nešić, u čijoj organizaciji se i održava Kongres, predstavnik gradske vlasti dr Miloš Kovačević koji se u ime Grada Zrenjanina obratio skupu, direktori zdravstvenih ustanova, kao i direktor Visoke strukovne medicinske škole ICEPS dr Srđan Stojanović.

Među gostima Kongresa su predsednica Nacionalnog udruženja medicinskih sestara i babica Makedonije Velka Gavrobska Lukić i tri medicinske sestre iz Opatije (Hrvatska).

Đurđica Šljapić predsednica SZR Zrenjanin se zahvalila što se po 6.put Kongres održava u Zrenjaninu, što je Zrenjanin prepoznat kao atraktivna destinacija za stručna okupljanja, što je SZR Zrenjanin dokazao da je dobar organizator i još bolji domaćin.

Moto Kongresa – MI U SADAŠNJOSTI – Ko smo to mi u sadašnjosti?
Zdravstveni radnik u životu nosi ime svog poziva i pri tom mu stvara dobro ime. U životu treba čuvati svoju struku. Ponosna sam i verujem da imamo dovoljno snage i volje da nastavimo sa našim radom, svako na svojoj poziciji. Nije danas lako biti zdravstveni radnik, a kad je pa i bilo?, ali ipak osećaj kada u svom svakodnevnom obavljanju naših zadataka, učinimo da nekom pacijentu povratimo makar osmeh na lice ili još bolje, pomognemo da ga učinimo zdravim…

NEPROCENJIVO….
Spremni smo i sposobni da radimo prelepe stvari u ovom svetu, a to su godine iza nas nesumljivo u potpunosti potvrdile. Kada za koji dan odete iz našeg grada, imate samo JEDNU MOGUĆNOST. Ponesite ljubav i nemojte nikada dozvoliti da vas bilo bilo šta okrene protiv vašeg razdraganog srca.
Koliko god su nekada teške okolnosti , još je lepši poziv koji nas čini ljudima.

Državni sekretar Prof. dr sci Ferenc Vicko je govorio o značaju kliničkih putevau zdravstvu Srbije.
Mr med.sci Radmila Nešić, predsdnica SUZR Srbije: Gradimo bolje zajedno (vreme za medicinske sestre). U toku Kongresa cilj će biti da se osvrnemo na direktive SZO i u skladu sa strateškim razvojem otvorimo diskusije i donesemo zaključke.

Jedan od zaključaka će biti upućivanje direktive o razmatranju prekvalifikovanih medicinskih sestars i da se zapitamo za budućnost lečenja i pružanja zdravstvene nege u sestrinstvu. A naravno sve u korist PACIJENTA KOJI JE NA PRVOM MESTU.

SZR Zrenjanin se zahvalio svim relevantim učesnicima Kongresa koji podržavaju sestrinstvo i koji su svo ovo vreme sa nama i uz nas.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px