Gradsko veće usvojilo predlog odluke – budžet za 2024. godinu skoro 8 milijardi dinara

Zrenjanin - Gradsko veće

Sednica Gradskog veća, 24. po redu, održana je juče u Baroknoj Sali Gradske kuće, a na dnevnom redu bilo je blizu trideset tačaka dnevnog reda i odnosile su se uglavnom na usvajanje programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova za narednu, 2024. godinu.

Po završetku sednice, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da su nakon usvajanja predloga odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2024. godinu, na sednici održanoj 15 novembra, juče usvojeni i programi poslovanja za narednu godinu i da su na taj način stvorene mogućnosti za održavanje sednice Skupštine grada Zrenjanina na kojoj bi trebalo da se usvoje svi ovi programi i, praktično, da se nastave dalje aktivnosti za razvoj našeg grada.

–  Istakao bih da je veoma značajno to što će budžet za sledeću godinu iznositi skoro osam milijardi dinara, što je sigurno rekordan iznos, a posebno, kada je reč o ulaganjima u zaštitu životne sredine skoro, 1,2 milijarde predviđeno je za sledeću godinu, a biće ulaganja i u infrastrukturu – rekao je Santovac.

Ukazao je i da bi sve koji žive u Zrenjaninu trebalo da raduje činjenica da će porez na zarade iznositi približno 3,5 milijardi dinara.

– Podsetiću samo da je taj porez 2019 – 2020. godine iznosio oko 1, 5 milijardi i to je pokazatelj broja zaposlenih lica, ali i povećanja zarada zaposlenih. To je već konstantna tendencija budući da je i sada već velika razlika u odnosu na prošlu godinu, budući da će ove godine iznosi skoro 2,8 milijarde – ukazao je zamenik Santovac ukazavši da sve to otvara mogućnosti za realizaciju novih investicija u Zrenjaninu.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px