Fizička aktivnost i hipertenzija: 2. deo

Zrenjanin – Proteini.si

Podelite vest

Fizička aktivnost i hipertenzija: 2. deo

AUTORM: Sc. Dragoljub Veljović, FMSC, CPT, Osnivač i vlasnik RISE centra za razvoj fizičke forme

U nastavku vam iznosimo smernice za učešće u aerobnim aktivnostima i treningu snage, kao i strategije koje mogu da ponude dodatne benefite pojedincima sa povišenim vrednostima krvnog pritiska.

AEROBNE AKTIVNOSTI

Aerobne aktivnosti ubrzavaju vašu srčanu frekvenciju i disanje. Vaš osnovni cilj je da budete u stanju da realizujete najmanje 150 minuta aktivnosti nedeljno, kao što su brzo hodanje, vožnja bicikla niskog intenziteta, plivanje itd. Na ovaj način ćete unaprediti vašu izdržljivost i zdravlje srca.

fitness proteini si 3

Odgovori na najčešća pitanja u vezi sa aerobnim aktivnostima

fitness proteini si 1

Imajte na umu: Uklopite za početak 5 do 10 minuta aktivnosti u vaše dnevne obaveze ili ciljajte od 20 do 30 minuta vežbanja. Budite aktivni bilo gde i na bilo koji način. Ukoliko želite i da redukujete telesnu masu, unesite manje energije nego što vam je potrebno i budite fizički aktivni barem 250 minuta nedeljno.

TRENING SNAGE

Trening snage umerenog intenziteta, ukoliko radite sa slobodnim tegovima ili elastičnim trakama, može da unapredi vrednosti vašeg krvnog pritiska, ojača vas i utiče na sveukupno zdravlje i blagostanje. Pored toga, adekvatan trening snage uticaće na to da sve svakodnevne aktivnosti obavljate brže, bezbednije i lakše.

Ogovori na najčešća pitanja u vezi sa treningom snage

Kako da budete bezbedni i da se ne povredite.

fitness proteini si 2

DODATNE STRATEGIJE ZA OČUVANJE ZDRAVLJA

Aerobne aktivnosti i trening snage predstavljaju osnovu programa vežbanja za osobe koje imaju hipertenziju. Međutim, mnogi mogu da uživaju i izvuku brojne benefite ukoliko uvrste i druge opcije.

Portal volimzrenjanin.com

Fizičko vežbanje je lek, a da bismo mogli da se pozovemo na ovu tvrdnju, ono treba da bude adekvatno, redovno, kao i da odgovara nivou fizičke forme, sposobnostima, veštinama i trenutnom zdravstvenom stanju pojedinca. Uvereni smo da će vam iznete smernice biti od koristi prilikom učešća u fizičkoj aktivnosti sa ciljem da ono bude bezbedno i efikasno, bez obzira na prisustvo hipertenzije.

American College of Sports Medicine (2021). Being active with high blood pressure. Exercise is Medicine series

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px