Zrenjaninskoj publici predstavljen projekat Ariabica

Zrenjanin – Ariabica

Podelite vest

U okviru muzičkog programa Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 12. juna predstavljen je projekat “Ariabica”. Na programu su bili barokni biseri Monteverdija, Kačinija, Persela, ali i jedne od retkih poznatih kompozitorki 17. veka, Barbare Stroci.

Ovaj repertoar kvintet  interpretira u posebno pisanim aranžmanima sa dinamičnim, razigranim, savremenim izrazom, ne gubeći vezu sa originalom.

Publika je imala priliku da čuje intrumentaciju koja omogućava spajanje tipične arapske monofonije, zapadnoevropske polifonije i klasične džez harmonije.

airabica 5 3.5.1

Koncert je  organizovan pod pokroviteljstvom Gete instituta (Goethe Institut) iz Beograda a u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Program „Ariabica“ projektuje ideju kulturne razmene između umetnika različitih muzičkih žanrova. Iza imena krije se spoj barokne arije sa tembrom tradicionalne arapske muzike, uklopljen sa ritmičkim i improvizacionim kvalitetima modernog džeza. Kvintet čine nemačko- tuniski ansambl Beyond Borders i srpska operska pevačica Radoslava Vorgić.

„Ariabica“ je osnovana u leto 2021. godine i započela je svoju istoriju sa nekoliko koncerata u oblasti Manhajma.

Ideja za ovu saradnju, međutim, nastala je 2017. godine tokom učešća na radionici Orient meets Occident u okviru Festivala mladih umetnika u Bajrojtu. Svi muzičari kvarteta Beyond Borders, kao i Radoslava Vorgić, godinama su redovni gosti festivala.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px