Zrenjaninski biskup dr. Ladislav Nemet i vernici svečano upalili 2 adventske sveće u Rimokatoličkoj katedrali

Zrenjanin – Paljenje sveća

Podelite vest

Juče je u katedrali Svetog Ivana Nepomuka u Zrenjaninu održano svečano paljenje adventskih sveća sa decom koje je priredio zrenjaninski biskup dr. Ladislav Nemet sa vernicima a koje je postalo tradicija.

Pre paljenja sveća, najmlađi vernici su održali priredbu koju su posebno spremali za ovaj događaj, gde su pevali i glumili.

paljenje sveca sa biskupom zrenjanin 018
Mons. dr. Ladislav Nemet SVD

“Danas pravimo ovu manifestaciju Paljenje sveća u zrenjaninskoj katedrali. To se radi tokom adventa u katedrali. Malo pevamo, malo se družimo a onda dolazi Biskup i sa njim palimo sveću. Ove nedelje smo dve sveće upalili zato što je druga nedelja adventa, i malo smo ispričali šta se dešava na adventu.“

Deca uživaju u ovakvim programima, vole da pevaju, da glume, spremali su neke predstave, pevali su pesmice i time su ulepšali ovaj program“, rekao je Sebastian, volonter i prevodilac u Biskupiji.

Biskup mons. dr. Ladislav Nemet SVD je, obraćajući se prisutnima, a pre svega deci kojih je bilo najviše u katedrali, ukratko je rekao ko je Isus i za šta se mi spremamo, a to je Božić, njegov prvi dolazak.

Podsećanja radi, tačno u podne 5. novembra 2022. godine, Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji saopštila je da je Sveti Otac Franjo imenovao beogradskim nadbiskupom i metropolitom Beogradske nadbiskupije zrenjaninskog biskupa mons. dr. Ladislava Nemeta SVD. (više o tom događaju smo pisali OVDE).

Njegovo ustoličenje će se desiti 10. decembra 2022. godine u 11 sati u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. divno druženje u katedrali crkve u zrenjaninu sa gospodinom nemetom i decom predivan ambijent divan program i za decu i za odrasle pozdravljam ovakve skupove

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022