Zrenjanin ipak dobija NOVU ULICU, PEŠAČKU STAZU I KRUŽNI TOK u centru grada!

Zrenjanin - Novine u centru grada

Počekom marta ove godine naša redakcija pisala je o infrastrukturnom projektu gradnje nove ulice i parkinga u centru grada koji je tada bio na početku realizacije.

Tada smo napisali da je počelo sa raščišćavanjem terena i uklanjanje nekoliko objekata u Nemanjinoj ulici, te da je time počela realizacija značajnog infrastrukturnog projekta u centru grada – gradnja potpuno nove ulice na prostoru između Pupinove i Ulice Slobodana Bursaća.

Značaj tog zahvata je višestruk, a on je predviđen i planom uređenja centra Zrenjanina, prema projektu prof. Branislava Mitrovića, na osnovu kog je i do sada realizovana pešačka i saobraćajna zona na Trgu slobode i ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Kralja Petra Prvog i Gimnazijskoj.

Formiranje pristupne ulice iz Nemanjine podrazumeva gradnju saobraćajnice sa trotoarima, uz svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu (elektro i kanalizaciona mreža, rasveta), kao i odgovarajućeg parking prostora. Nova ulica završiće se okretnicom nadomak sadašnjeg službenog parkinga JP “Pošta Srbije”, s mogućnošću povezivanja na ulice Pupinovu i Slobodana Bursaća, u narednim fazama projekta. 

Juče, 14. Novembra, zatekli smo 6 radnika na gradilištu kako rade (u tom trenutku su bili na zasluženoj pauzi za doručak) na uređenju same kružne raskrsnice a dolaskom baš na taj deo uočavamo da će to ipak biti (samo) kružna raskrsnica koja će, sasvim sigurno imati i svoj nastavak prema parkingu “Pošte” i definitivno će se spojiti sa njim.

Da li će ovo biti samo službeni ulaz za vozila „Pošte” (što je sasvim uredu jer bi se na taj način izmestila vozila i kamioni “Pošte” iz već pretesne Pupinove ulice) ili će i građani moći da obiđu takozvani krug oko pošte, pokazaće vreme. U svakom slučaju (kako se vidi na footgrafijama našeg fotoreportera) kružna raskrsnica se privodi kraju a ostavljena je opcija za produžetak asfaflta.

Uvidom u tablu koju smo zatekli na gradilištu podsećamo da je investitor Gradska uprava grada Zrenjanina, projektant je Predrag Reljin, Tehničku dokumentacija je uradila firma „Banat inženejring“ a izvođač radova je zrenjaninska firma „Saša inženjering DOO“. Početak radova je bio 20.02.2023. a završetak je planiran za 90 dana.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Umesto da se napravi novi park recimo, napravio se put za nigde – od nigde. I pride kruzni tok koji je nepotreban (naravno sem onog kome je potreban zato sto ce imati materijalne koristi), valjda ga je smislio isti genije kao onaj sto je smislio semafor kod NIS-ove pumpe kod Avale!!!! Ama svaka cast na razumnom trosku poreskih obveznika.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px