Zrenjanin dobija NOVU ULICU I PARKING u centru grada – počeli radovi!

Zrenjanin – Nova ulica i parking

Značajan infrastrukturni projekat na početku realizacije – gradnja nove ulice i parkinga u centru grada

Raščišćavanjem terena i uklanjanjem nekoliko objekata u Nemanjinoj ulici, počela je realizacija značajnog infrastrukturnog projekta u centru grada – gradnja potpuno nove ulice na prostoru između Pupinove i Ulice Slobodana Bursaća.

Značaj tog zahvata je višestruk, a on je predviđen i planom uređenja centra Zrenjanina, prema projektu prof. Branislava Mitrovića, na osnovu kog je i do sada realizovana pešačka i saobraćajna zona na Trgu slobode i ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Kralja Petra Prvog i Gimnazijskoj.

zrenjanin nemanjina radovi 1
Radovi u Nemanjinoj ulici
nemanjina praking skretanje
Skretanje na u Nemanjinoj ulici

Formiranje pristupne ulice iz Nemanjine podrazumeva gradnju saobraćajnice sa trotoarima, uz svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu (elektro i kanalizaciona mreža, rasveta), kao i odgovarajućeg parking prostora. Nova ulica završiće se okretnicom nadomak sadašnjeg službenog parkinga JP “Pošta Srbije”, s mogućnošću povezivanja na ulice Pupinovu i Slobodana Bursaća, u narednim fazama projekta.  

Uređenjem ove lokacije, centar grada dobija nov kvalitet, praktično se širi i uz nova mesta za parkiranje otvara prostor za formiranje novih stambenih i poslovnih sadržaja u budućnosti.

Kliknite na slike za uvećanje

Pomenuti prostor u prošlosti je predstavljao jedan od rukavaca tzv. “turskog” Begeja, koji se od glavnog rečnog toka kod Karađorđevog trga protezao uz sadašnju Savezničku i Petefijevu ulicu, sve do meandra kod današnje Centralne pijace, gde još uvek postoje njegovi kanalisani ostaci.

Zbog zakrivljenosti toka i Pupinova ulica stekla je nepravilnu regulaciju, jer su placevi kuća građenih u njoj takođe pratili nekadašnji rečni tok. Neizgrađen prostor između ulica Pupinove i Slobodana Bursaća, kao i nekim drugim severnim delovima grada, direktna je, dakle, posledica napuštenog krivudavog toka Begeja i njegovih brojnih rukavaca.   

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na stranici

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px