Zrenjanin dobija NOVU ULICU I PARKING u centru grada – počeli radovi!

Zrenjanin – Nova ulica i parking

Značajan infrastrukturni projekat na početku realizacije – gradnja nove ulice i parkinga u centru grada

Raščišćavanjem terena i uklanjanjem nekoliko objekata u Nemanjinoj ulici, počela je realizacija značajnog infrastrukturnog projekta u centru grada – gradnja potpuno nove ulice na prostoru između Pupinove i Ulice Slobodana Bursaća.

Značaj tog zahvata je višestruk, a on je predviđen i planom uređenja centra Zrenjanina, prema projektu prof. Branislava Mitrovića, na osnovu kog je i do sada realizovana pešačka i saobraćajna zona na Trgu slobode i ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Kralja Petra Prvog i Gimnazijskoj.

zrenjanin nemanjina radovi 1
Radovi u Nemanjinoj ulici
nemanjina praking skretanje
Skretanje na u Nemanjinoj ulici

Formiranje pristupne ulice iz Nemanjine podrazumeva gradnju saobraćajnice sa trotoarima, uz svu pripadajuću komunalnu infrastrukturu (elektro i kanalizaciona mreža, rasveta), kao i odgovarajućeg parking prostora. Nova ulica završiće se okretnicom nadomak sadašnjeg službenog parkinga JP “Pošta Srbije”, s mogućnošću povezivanja na ulice Pupinovu i Slobodana Bursaća, u narednim fazama projekta.  

Uređenjem ove lokacije, centar grada dobija nov kvalitet, praktično se širi i uz nova mesta za parkiranje otvara prostor za formiranje novih stambenih i poslovnih sadržaja u budućnosti.

Kliknite na slike za uvećanje

Pomenuti prostor u prošlosti je predstavljao jedan od rukavaca tzv. “turskog” Begeja, koji se od glavnog rečnog toka kod Karađorđevog trga protezao uz sadašnju Savezničku i Petefijevu ulicu, sve do meandra kod današnje Centralne pijace, gde još uvek postoje njegovi kanalisani ostaci.

Zbog zakrivljenosti toka i Pupinova ulica stekla je nepravilnu regulaciju, jer su placevi kuća građenih u njoj takođe pratili nekadašnji rečni tok. Neizgrađen prostor između ulica Pupinove i Slobodana Bursaća, kao i nekim drugim severnim delovima grada, direktna je, dakle, posledica napuštenog krivudavog toka Begeja i njegovih brojnih rukavaca.   

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na stranici

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022