HITAN APEL VODOVODA: Zbog tropskih vrućina racionalno trošite vodu!

Zrenjanin – voda

Podelite vest

Prema najavama meteorologa narednih dana temperature vazduha dostizaće i 44 stepena Celzijusa. Potrošnja vode beleži istorijske maksimume, ali je i pored toga sistem vodosnabdevanja u Zrenjaninu stabilan, a da bi se takvo stanje održalo neophodno je da se u narednim danima voda troši racionalno

Prema najavama meteorologa talas tropskih vrućina koji je pogodio Evropu i region dolazi i kod nas, i u narednim danima predviđaju se temperature i do 44 stepena Celzijusa. Svedoci smo, putem medija, da su i veći i manji gradovi u Srbiji i regionu uputili apele svojim korisnicima da se voda troši racionalno, a negde su uvedene ili su u najavi i restrikcije u vodosnabdevanju.

Potrošnja vode u Zrenjaninu beleži istorijske maksimume, sistem vodosnabdevanja neprekidno radi u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno, što je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, apelujemo na građane da vodu troše racionalno.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

vodovod zrenjanin apel

Racionalna potrošnja vode, naročito u „špicevima“ potrošnje, omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba.

Stoji u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin koje potpisuje mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022