Saopštenje zrenjaninskog vodovoda: Završne aktivnosti u naselju Ruže Šulman

Zrenjanin – Naselje Ruže Šulman

Podelite vest

U sredu 20. aprila spajanjem novoizgrađene vodovodne mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda završavaju se sve aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman. Zbog potreba izvođenja ovih radova doći će do prekida vodosnabdevanja u ovom naselju i u susednim Malim ulicama od 8 do 17 časova. Nastavljaju se i radovi na vraćanju infrastrukture u prvobitno stanje.

Nakon što su pre nešto manje od mesec dana završeni građevinski radovi i nakon što je izvršena kontrola rada novoizgrađene vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman koja je u upotrebi, stvoreni su uslovi da se u sredu 20. aprila izvrši njeno spajanje, odnosno priključenje svih krakova mreže, na deo novoizgrađenog glavnog voda i potom u potpunosti van upotrebe stavi stara vodovodna mreža.

Zbog potreba izvođenja navedenih radova, čime se završavaju sve aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman, u sredu će doći do prekida vodosnabdevanja u pomenutom naselju i susednim Malim ulicama od 8 do 17 časova.

Time će se stvoriti i uslovi da se u narednim danima nastave radovi na vraćanju infrastrukture, putne i one na zelenim površinama, u prvobitno stanje. Radovi su se izvodili planski i u zadatom roku, a rok za završetak radova je 30. april.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ zahvaljuje se stanovnicima naselja Ruže Šulman na strpljenju i razumevanju tokom svih prekida vodosnabdevanja koji su bili neophodni da bi se svi objekti priključili na novu vodovodnu mrežu, kao i zbog potreba priključenja krakova mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman izvršena je u okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, za koju je projektnu dokumentaciju pripremilo JKP „Vodovod i kanalizacija, a sredstva za ove radove u visini od 60,7 miliona dinara obezbedili su Grad Zrenjanin i AP Vojvodina.

Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine u dužini od 2,5 kilometara, izgrađeni su šahtovi na zelenim površinama, kao i 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima u kojima su izmešteni vodomeri iz objekata, a 12 postojećih je rekonstruisano. Izgrađeno je i 10 podzemnih hidranata čime se povećava bezbednost objekata i povećava broj mesta za ispiranje vodovodne mreže.

Svi objekti, ukupno njih 48, priključeni su na novu vodovodnu mrežu koja je pre pre toga u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje. Vršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu.

Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

Novom mrežom unaprediće se sistem vodosnabdevanja u ovom naselju – eleminisati kvarovi na mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu, obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži, omogućiće se lakše očitavanje vodomera i pristup ekipama preduzeća pri sanaciji kvara.

Ubrzo će uslediti i nastavak radova u okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu – u delu naselja Šumica, u dužini od 3,5 km, i na Karađorđevom trgu u dužini od 3 km.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022