Saopštenje zrenjaninskog vodovoda: Završne aktivnosti u naselju Ruže Šulman

Zrenjanin – Naselje Ruže Šulman

Podelite vest

U sredu 20. aprila spajanjem novoizgrađene vodovodne mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda završavaju se sve aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman. Zbog potreba izvođenja ovih radova doći će do prekida vodosnabdevanja u ovom naselju i u susednim Malim ulicama od 8 do 17 časova. Nastavljaju se i radovi na vraćanju infrastrukture u prvobitno stanje.

Nakon što su pre nešto manje od mesec dana završeni građevinski radovi i nakon što je izvršena kontrola rada novoizgrađene vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman koja je u upotrebi, stvoreni su uslovi da se u sredu 20. aprila izvrši njeno spajanje, odnosno priključenje svih krakova mreže, na deo novoizgrađenog glavnog voda i potom u potpunosti van upotrebe stavi stara vodovodna mreža.

Zbog potreba izvođenja navedenih radova, čime se završavaju sve aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman, u sredu će doći do prekida vodosnabdevanja u pomenutom naselju i susednim Malim ulicama od 8 do 17 časova.

Time će se stvoriti i uslovi da se u narednim danima nastave radovi na vraćanju infrastrukture, putne i one na zelenim površinama, u prvobitno stanje. Radovi su se izvodili planski i u zadatom roku, a rok za završetak radova je 30. april.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ zahvaljuje se stanovnicima naselja Ruže Šulman na strpljenju i razumevanju tokom svih prekida vodosnabdevanja koji su bili neophodni da bi se svi objekti priključili na novu vodovodnu mrežu, kao i zbog potreba priključenja krakova mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman izvršena je u okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, za koju je projektnu dokumentaciju pripremilo JKP „Vodovod i kanalizacija, a sredstva za ove radove u visini od 60,7 miliona dinara obezbedili su Grad Zrenjanin i AP Vojvodina.

Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine u dužini od 2,5 kilometara, izgrađeni su šahtovi na zelenim površinama, kao i 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima u kojima su izmešteni vodomeri iz objekata, a 12 postojećih je rekonstruisano. Izgrađeno je i 10 podzemnih hidranata čime se povećava bezbednost objekata i povećava broj mesta za ispiranje vodovodne mreže.

Svi objekti, ukupno njih 48, priključeni su na novu vodovodnu mrežu koja je pre pre toga u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje. Vršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu.

Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

Novom mrežom unaprediće se sistem vodosnabdevanja u ovom naselju – eleminisati kvarovi na mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu, obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži, omogućiće se lakše očitavanje vodomera i pristup ekipama preduzeća pri sanaciji kvara.

Ubrzo će uslediti i nastavak radova u okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu – u delu naselja Šumica, u dužini od 3,5 km, i na Karađorđevom trgu u dužini od 3 km.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px