17. završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Izložba učenika

Podelite vest

17. završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola sinoć je otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina i trajaće do 15. juna.  Publici se predstavlja preko 100  radova, 50 autora – učenika iz  HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole,  EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“,  Medicinske škole i Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina“.

Radovi su  urađeni u različitim likovnim tehnikama i medijima: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, fotografija, digitalna slika i skulptura i predstavljaju rasnovrsnost učeničkih interesovanja i savladavanja likovnih tehnika.

– Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, Valentina Vencel, Jovana Solomun, profesori likovne kulture u srednjim školama i domu učenika. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo.

U okviru otvaranja izložbe održana je i modna revija na kojoj su predstavljene dve kolekcije odevnih predmeta za sezonu proleće – leto. Sve modele, osmislili su i realizovali učenici obrazovnog profila – Modelar odeće, predvođeni svojim nastavnicama-mentorkama Jadrankom Živković i Biljanom Šuntić.

– Organizatori izložbe su Hemijsko – prehrambena i tekstilna škola “Uroš Predić” i Zrenjaninska gimnazija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Pogledajte video prilog sa otvaranja:

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022