Završena rekonstrukcija crpne stanice u ulici Marka Oreškovića!

Zrenjanin – Konačno bez neprijatnih mirisa!

Podelite vest

Završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji crpne stanice u Marka Oreškovića, čime je dodatno obezbeđenja stabilnost funkcionisanja prikupljanja fekalnih otpadnih voda. Crpni bazen je pokriven, što će gotovo u potpunosti eleminisati mogućnost širenja neprijatnih mirisa.

Crpna stanica u ulici Marka Oreškovića je jedna od ključnih crpnih stanica u okviru fekalnog kanalizacionog sistema grada Zrenjanina, jer prikuplja otpadne vode sa više od polovine teritorije grada i odvodi ih ka Aleksandrovačkom kanalu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin završila je rekonstrukciju pomenute crpne stanice koja se odvijala u tri faze, a koja je obuhvatala obnavljanje i osavremenjavanje opreme kako bi se održala i poboljšala funkcionalnost crpne stanice.

U prvoj fazi izvršeni su elektro radovi u okviru crpne stanice, a potom, u sklopu druge faze, radovi na mašinskom održavanju. Pomenuti radovi izvodili su se u otežanim uslovima jer je bilo neophodno obezbediti kontinuirani rad crpne stanice, koja je zbog svog značaja morala biti neprekidno u funkciji. U trećoj fazi, koja je danas završena, izvršeni su radovi na postavljanju ploča na crpnom bazenu, odnosno njegovo zatvaranje. Crpni bazen je zatvoren panel pločama od 80 mm koje su ispunjene poliuretanom i obostrano obložene čelično poncinkovanim i plastificiranim limom u boji.

Na povremenu pojavu jačeg ili slabijeg širenja neprijatnih mirisa u neposrednoj okolini crpne stanice uticali su trenutni pritisak i temperatura vazduha, ali i činjenica da je crpni bazen bio otvoren. Postavljanjem ploča i zatvaranjem crpnog bazena gotovo u potpunosti će biti neutralisano širenje neprijatnih mirisa iz i oko crpne stanice.

Služba informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022