Završena prolećna akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica

Zrenjanin – Završena prolećna akcija

Podelite vest

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, završena je 21. aprila 2022. godine. Organizovana je u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. U svakoj od njih, kontejneri zapremine 5m3 su bili postavljeni po dva dana, a ‘‘Čistoća’’ ih je praznila svakodnevno.

Akcija je dosta dobro protekla, jer su se građani organizovali i na vreme bili upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri, kao i kada je koja mesna zajednica na programu za postavku istih. Što se tiče pravilnog odlaganja kabastog, komunalnog otpada, uglavnom je bilo ispoštovano, mada se na nekim lokacijama mogao primetiti kabasti otpad pored postavljenih kontejnera.

Cilj akcije bio je da se građani gradskih, mesnih zajednica oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva sprečimo stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem i na taj način damo svoj doprinos zaštiti životne sredine, te očistimo svoje okruženje, učinimo da grad bude lepši, čistiji i zdraviji.

Tokom akcije, na gradsku deponiju dnevno se odnosilo između 35-45 m3 kabastog otpada. Što se tiče količine istog, evidentno je da raste iz godine u godinu, što je i za očekivati, jer je porasla i izgradnja novih stambenih objekata.

cistoca zrenjanin kontejner

Građani mogu bez ikakvih troškova samostalno odložiti kabasti otpad na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7-19h. Dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu se obratiti“Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća, koja iznosi 2.200,00 dinara sa PDV-om. Sve informacije mogu dobiti i putem telefona 023/523-640 i 023/522-350 (lokal 124), radnim danima u periodu od 7-15h.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin je po prvi put, u periodu od 28. februara do 19. marta 2022. godine, sprovelo prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su bila obuhvaćena 22 naseljena mesta. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta, tokom akcije, u proseku se odnosilo između 15-20 m3 kabastog otpada.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022