U petak, 1. jula promocija knjige Vuksana Kneževića i nastup violiniste Miroslava Dojkova

Zrenjanin – knjiga i violina

Podelite vest

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. U petak, 1. jula u 19 časova zakazana je promocija najnovije, šesnaeste po redu knjige Vuksana Kneževića pod nazovom „Amnezija- ko je on a ko smo mi?“.

korica knjige vuksana knezevica amnezija

Pored autora na promociji će govoriti i Dragoljub Kojčić, filozof i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ izdavač izdanja.

Nakon promocije nastupiće violinista Miroslav Mile Dojkov koji je rođen  u Zrenjaninu a našoj publici predstaviće se izvođenjem popularne umetničke muzike, evergrina, starogradskih romansi, džeza…).  Nastup počinje u 20. 30h.

Miroslav Dojkov završio je Fakultet muzičkih umetnosti – odsek violine  završio je  u Beogradu. Bio je u klasi prof, Dejana Mihajlovića. Mentor mu je bila Irene Jašvil, unuka Davida Osterajha.  Radio je 12 godina kao profesor u Muzičkoj  školi u Zrenjaninu. Za to vreme sarađivao je Beogradskom filharmonijom.  Bio je i solista u  Minhenskoj  filharmoniji, nastupao kao solista u orkestru Opere SNP. Gostovao je u filharmonijskom  orkestru  Ljubljane. Paralelno se bavio rok muzikom pa otuda nadimak Mile Džeger.

Pre  trideset godina otišao je da živi i radi na Kanarska ostrva u Španiju.  Tamo je nastupao u najpoznatijim svetskum klubovima i na  mnogobrojnim diplomatskim prijemima koje je priređivao španski kralj od koga je, ,kao znak poštovanja, dobio dragoceni sat. Nastupao je i na velikim svetskim muzičko- scenskim revijama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022