Održana promocija knjige Vuksana Kneževića “Amnezija – ko je on a ko smo mi?”

Zrenjanin – Amnezija

Podelite vest

Sinoć je u 19 časova u Gradskoj bašti održana promocija najnovije, šesnaeste po redu knjige Vuksana Kneževića pod nazovom „Amnezija- ko je on a ko smo mi?“.

Pored autora na promociji su govorili i Dragoljub Kojčić, filozof i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ izdavač izdanja, novinar Nikola Božović i glumac Narodnog pozorišta Stefan Juanin koji je i čitao odlomke iz knjige Vuksana Kneževića „Amnezija- ko je on a ko smo mi?“ a fotoreporter portala volimzrenjanin.com zabeležio je nekoliko fotografija sa ovog događaja.

vuksan knezevic 000
Vuksan Knežević

Na poleđini knjige piše:

Dvedeset pet godina života i petnaest knjiga Vuksan Kneževič posvetio je osvetljavanju opksurnog razdoblja koje je zbirno nazvano “Infrombiro”. Iako i sam zatočenik Kerbera i žrtva torture sa golog otoka, on je svestan da drama 1948. i potonjih godina zapravo pogađa sve ljude.

U tome zaključku dešifrovan je čitav smisao Brozove golootočke filizofije: Ne gone se samo neistomišljenici nego se kroz difuzni terror zastrašuje i pokorava čitavo društvo. Niko neće biti izuzet od progona, pa ni najodaniji učesnici komunističke revolucije.

Visoki književni stil i modernost jezika, često duhovitost usled beznadežnog crnila, predstavljaju karakteristiku Kneževićeve književnosti kojom uvlači čitaoca i limbove golootočke hidre i pridobija ga za svedoka istorije i istine koje tek treba da postane deo naše kolektivne svesti.

Više fotografija pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022