Još devet dana preostalo da se prijavite za dobrovoljno služenje vojnog roka

Zrenjanin - Vojska Srbije

Dobrovoljno služenje vojnog roka

Kandidati koji žele da dobrovoljno služe vojni rok, naravno pod oružjem, imaju priliku da se u narednih 9 dana prijave kako bi postali deo Vojske Srbije već u decembru ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

vojska srbije 2
Parada Vojske Srbije u Zrenjaninu 2016
vojska srbije 4
Parada Vojske Srbije u Zrenjaninu 2016

Vojska Srbije navodi u svom saopštenju da su, pored olakšanih procedura prijavljivanja za dobrovoljno služenje, značajno povećane plate, ali je i pojednostavljen postupak za prijem u radni odnos u Vojsku Srbije za zainteresovane po završetku služenja vojnog roka.

Dobrovoljno služenje će mladim vojnicima biti i značajno finansijski isplativije jer će, umesto dosadašnjih 22.000, u proseku mesečno dobijati oko 35.000 dinara.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave od sada je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera pošta širom zemlje.

Više informacija u vezi sa novim konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu dobiti u centru Ministarstva odbrane u Zrenjaninu, Gundulićeva bb ili na telefon: 023/561-251 a dodatne informacije mogu pronaći i u svojim opštinama.

vojska srbije 3
Parada Vojske Srbije u Zrenjaninu 2016

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *