SAOPŠTENJE VODOVODA: Tokom tropskih vrućina vodosnabdevanje grada stabilno

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

Podelite vest

I pored tropskih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno. Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu.

Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo.

I pored tropskih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno. Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo.

I pored talasa tropskih vrućina, sa temperaturama i do 40 stepeni celzijusovih, koji je stvorio brojne probleme u vodosnabdevanju u mnogim gradovima u Srbiji i regionu, vodosnabdevanje u našem gradu je stabilno i uredno, i nema pritužbi građana na isto.

vodovod zrenjanin

Rezultat toga su ozbiljna ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin proteklih godina u sistem vodosnabdevanja na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, svake godine su vršena bušenja nekoliko novih i reparacija već postojećih bunara, kao i opremanje postojećih linija bunara SKADA sistemom za kontrolu i upravljanje na daljinu.

I pored činjenice da su ovih dana zabeleženi istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu, a upravo zbog pomenutih ulaganja, JKP „Vodovod i kanalizacija“ obezbeđuje dovoljne količine vode stabilnog pritiska za zadovoljenje racionalnih potreba sugrađana.

Sistem vodosnabdevanja, iako je neprekidno u punom kapacitetu rada, je stabilan i vode ima dovoljno, ali zbog najave meteorologa da u narednim danima sledi talas još većih vrućina, apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje vodosnabdevanja održalo i kako ne bi došlo do ugrožavanja rada sistema.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

Zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem obezbedićemo da se postojeći sistem vodosnabdevanja održi i da svi sugrađani imaju dovoljne količine vode za svoje potrebe.

Sotji u saopštenju koje je našoj redakciji dostavljeno od mr Siniša Gajin, dipl.inž.men Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px