SAOPŠTENJE VODOVODA: Tokom tropskih vrućina vodosnabdevanje grada stabilno

Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“

Podelite vest

I pored tropskih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno. Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu.

Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo.

I pored tropskih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno. Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo.

I pored talasa tropskih vrućina, sa temperaturama i do 40 stepeni celzijusovih, koji je stvorio brojne probleme u vodosnabdevanju u mnogim gradovima u Srbiji i regionu, vodosnabdevanje u našem gradu je stabilno i uredno, i nema pritužbi građana na isto.

vodovod zrenjanin

Rezultat toga su ozbiljna ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin proteklih godina u sistem vodosnabdevanja na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, svake godine su vršena bušenja nekoliko novih i reparacija već postojećih bunara, kao i opremanje postojećih linija bunara SKADA sistemom za kontrolu i upravljanje na daljinu.

I pored činjenice da su ovih dana zabeleženi istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu, a upravo zbog pomenutih ulaganja, JKP „Vodovod i kanalizacija“ obezbeđuje dovoljne količine vode stabilnog pritiska za zadovoljenje racionalnih potreba sugrađana.

Sistem vodosnabdevanja, iako je neprekidno u punom kapacitetu rada, je stabilan i vode ima dovoljno, ali zbog najave meteorologa da u narednim danima sledi talas još većih vrućina, apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje vodosnabdevanja održalo i kako ne bi došlo do ugrožavanja rada sistema.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.

Zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem obezbedićemo da se postojeći sistem vodosnabdevanja održi i da svi sugrađani imaju dovoljne količine vode za svoje potrebe.

Sotji u saopštenju koje je našoj redakciji dostavljeno od mr Siniša Gajin, dipl.inž.men Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022