Održano veče duhovne poezije i dečijeg duhovnog stvaralaštva u organizaciji „Ruske“crkve [FOTO]

Zrenjanin – Veče duhovne poezije

Sinoć je u Baroknoj sali održano Veče duhovne poezije i dečijeg duhovnog stvaralaštva. Veče je otvorilo Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“ koje deluje pri Hramu Sabora Svetih Arhangela pod stručnim vođstvom profesorice Zorice Kecić. Posetioci su mogli da čuju „Tropar Duhova“, a kasnije i rusku narodnu pesmu „Rjabiška“ uz pratnju Svetislava Nikolića.

Dečiji crkveni hor „Sveti Rafailo Banatski„ pod rukovodstvom Milice Nenin koji deluje pri Uspenskom hramu dugi niz godina, otpevao je i odrecitovao nekoliko pesama. Takođe, sinoć su svoje stihove odrecitovale i dve zrenjaninke, Jasmina Tomić i Stojanka Beraro.

Pojac-crkvenjak Miroslav Radovančev u pratnji svog kolege Zorana Slijepčevića otpevao je „Oproštajnu pesmu Vladike Nikolaja“.

Na samom kraju, nastupili su ženski i dečiji crkveni hor „Sveti Arhangel Mihailo“ uz pratnju sastava Rodionov, predvođeni Milicom Dosković.

„Crkvena opština Zrenjanin večeras organizuje, u saradnji sa Hramom Svetog Arhangela, Veče duhovne poezije i dečijeg stvaralaštva. Posle nekoliko godina neorganizovanja zbog korone i svega što nas je zadesilo, ponovno smo krenuli da organizujemo Veče duhovne poezije i dečijeg stvaralaštva, stavljajući akcenat na decu i horove, kao i na naše pesnike. Ovim povodom proslavljamo praznik Duhova i pokušavamo da preusmerimo pažnju sa loših i ružnih dešavanja koja su se desila u prethodnom periodu u našoj zemlji, na nešto lepše i veselije.

Poruku koju bih uputio svoj deci sveta jeste da šire ljubav, jer sam Vaskrsni Bog je stvorio čoveka iz ljubavi, i da sprečimo da se ne dešavaju onakve stvari koje su se dešavale.  “, rekao je Otac Veselin Vlaški, starešina Hrama.

Jedan od organizatora i moderator večeri duhovne poezije i dečijeg duhovnog stvaralaštva je bila Olgica Rakić, profesorica stručnih predmeta u elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. v eče duhovne poezije je takodje na mene ostavilo lep utisak održano u prelepoj baroknoj sali zrenjanina sa horom mirosnicama i dečjim horom prelepo veče

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px