Uskoro će se u Zrenjaninu održati prvi otvoreni OCR trening sa preprekama

Zrenjanin – OCR trening sa preprekama

U Zrenjaninu će se u subotu, 1. aprila ove godine održati prvi otvoreni OCR trening sa preprekama. Start je u 10 časova a vreme trajanja je 1 sat. Trening je besplatan za sve koji žele da se oprobaju i upoznaju sa OCR trkama.

Kako ovaj tip trke dobija na velikoj popularnosti kako u svetu tako i u Srbiji, velika mi je želja da naš grad uvrsti u svoj do sada već raznolik sportski sadržaj i događaj ovakvog tipa.

dejan vukonjanski (1)
dejan vukonjanski (2)

Organizator prvog OCR treninga je Dejan Vukonjanski, personalni trener i takmičar na OCR trkama u inostranstvu i širom Srbije.

Trke sa preprekama se sastoje od trasa trčanja različitih distanci na kojima se takmičari susreću sa različitim preprekama i neophodno je da ih savladaju.

Za sve koji neku prepreku ne mogu da pređu postoji zamenska vežba. Iako OCR trke izgledaju psiho-fizički zahtevne, one su zabavne i isto tako podobne za ljude različitih starosnih dobi i kondicije. Svaka OCR Trka je drugačija, a neke od prepreka mogu biti nošenje ili vučenje guma, provlačenja ispod mreže, penjanje uz kanap, preskakanje drvenih zidova, ulaska i prolaska kroz vodu i mnoge druge.

Takođe, biće obezbeđena voda tokom treninga (biće postavljena okrepna stanica sa vodom za piće), nakon trke voda za piće, voće i voda za pranje ruku.

Potrudićemo se da prvi OCR trening bude zanimljiv svim Zrenjanincima i gostima.

Lokacija:

Na kraju ulice Žarka Zrenjanina, sa leve strane, ispred Persu upravne zgrade;

Link za lokaciju.

Iz čega se trening sastoji?

Trening se sastoji iz trčanja po urbanom terenu uz savladavanje različitih prepreka po tlu.

Kako se obući?

Poželjno je obući sportsku majicu dužih rukava i donji sportski deo dužih nogavica (obzirom da će neke od prepreka biti provlačenja / vojničko puženje), patike za trčanje i/ili patike za trail trčanje sa kramponima (nisu obavezne obzirom da konfiguracija terena nije preterano zahtevna).

Ko može da se prijavi?

Mogu da se prijave svi oni koji su fizički sposobni gde će uz prijavu potpisati da učestvuju na sopstvenu odgovornost. Takođe, roditelji/staratelji će potpisati saglasnost za pristanak učestvovanja maloletnih lica.

Link za prijavu za sve

Link za saglasnost za maloletna lica

Što se tiče budućih planova, plan je da se nakon ovog događaja nastavi sa održavanjem treninga na različitim lokacijama u Zrenjaninu. Sve informacije biće objavljene na Instagram profilu. Pored toga, biće formirana i viber grupa gde svako ko želi da se priključi treninzima može pitati i bilo kakva pitanja vezano za treninge i pratiti detaljne informacije. Takođe, prvi sledeći veliki besplatni trening održaće se početkom leta i biće humanitarnog karaktera. 

Tekst i fotografije: Dejan Vukonjanski

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

5 Comments

  1. Iako sam povredio rame na treningu i trenutno sam „out“, 100% podrzvam sve fizičke aktivnosti pogotovu na otvorenom. Darko ovo za tebe nije ništa, tebi je ovo rutina 🙂

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022