Uručeno prvih 60 auto-sedišta bebama rođenim ove godine u Zrenjaninu

Zrenjanin – Auto-sedišta za bebe

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada organizovali su danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, dodelu 60 auto-sedišta za bebe rođene tokom januara i februara u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja ove godine beleži jubilej, jer se održava tačno jednu deceniju – prvi put realizovana je 2014. godine – a predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina. 

Sedišta su roditeljima uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pomoćnici gradonačelnika Marija Damjanović i Rajko Kapelan, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina Mirko Petrović i Sanja Marić. 
 
Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da, iz godine u godinu, grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, obezbeđuje sve veći broj sedišta i da će ih tokom ove godine, u nekoliko ciklusa, biti dodeljeno 250. 
– Pokrenuli smo ovu aktivnost s namerom da svakom novorođenom detetu u Zrenjaninu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu. Podsetio bih da smo pretprošle godine dodelili 65, prošle godine 160 sedišta, a ove godine čak 250 za bebe sa teritorije Grada Zrenjanina. Dodela auto-sedišta jeste mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali predstavlja i naš doprinos poštovanju zakona o bezbednosti saobraćaja.

Savet za bezbednost saobraćaja, iz njihovih sredstava obezbeđuje, između ostalog, i ova sedišta, a u narednom periodu očekujemo i da kroz instalaciju integrisanog sistema bezbednosti i tri radarska sistema za detektovanje prekršaja u saobraćaju, taj budžet bude još veći, uz mogućnost da sledeće godine još veći broj beba dobije sedišta. Vidimo i danas da ova akcija nailazi na dobar odjek među roditeljima, jer, osim bezbednosti njihove dece, znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu, s obzirom da se gotovo sva deca prevoze automobilom – kazao je gradonačelnik, pomenuvši da grad realizuje i druge akcije, usmerene ka povećanju bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju.

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. lepo što grad zrenjanin dodeljuje auto sedišta za bebe neka se deca radjaju i neka grad povećeva iz godine sve veći broj sedišta to je divno to je naš kapital deca

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022