Uručeno prvih 60 auto-sedišta bebama rođenim ove godine u Zrenjaninu

Zrenjanin – Auto-sedišta za bebe

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada organizovali su danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, dodelu 60 auto-sedišta za bebe rođene tokom januara i februara u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Reč je o tradicionalnoj akciji koja ove godine beleži jubilej, jer se održava tačno jednu deceniju – prvi put realizovana je 2014. godine – a predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina. 

Sedišta su roditeljima uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pomoćnici gradonačelnika Marija Damjanović i Rajko Kapelan, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina Mirko Petrović i Sanja Marić. 
 
Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da, iz godine u godinu, grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, obezbeđuje sve veći broj sedišta i da će ih tokom ove godine, u nekoliko ciklusa, biti dodeljeno 250. 
– Pokrenuli smo ovu aktivnost s namerom da svakom novorođenom detetu u Zrenjaninu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu. Podsetio bih da smo pretprošle godine dodelili 65, prošle godine 160 sedišta, a ove godine čak 250 za bebe sa teritorije Grada Zrenjanina. Dodela auto-sedišta jeste mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali predstavlja i naš doprinos poštovanju zakona o bezbednosti saobraćaja.

Savet za bezbednost saobraćaja, iz njihovih sredstava obezbeđuje, između ostalog, i ova sedišta, a u narednom periodu očekujemo i da kroz instalaciju integrisanog sistema bezbednosti i tri radarska sistema za detektovanje prekršaja u saobraćaju, taj budžet bude još veći, uz mogućnost da sledeće godine još veći broj beba dobije sedišta. Vidimo i danas da ova akcija nailazi na dobar odjek među roditeljima, jer, osim bezbednosti njihove dece, znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu, s obzirom da se gotovo sva deca prevoze automobilom – kazao je gradonačelnik, pomenuvši da grad realizuje i druge akcije, usmerene ka povećanju bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju.

Tekst i opširnije: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. lepo što grad zrenjanin dodeljuje auto sedišta za bebe neka se deca radjaju i neka grad povećeva iz godine sve veći broj sedišta to je divno to je naš kapital deca

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px