Ulica Marka Oreškovića (Lesnina) dobila 30 sadnica srebrnolisnog javora! [FOTO]

Zrenjanin – Ulica Marka Oreškovića

Podelite vest

Ekipa portala volimzrenjanin.com je danas posetila ulicu Marka Oreškovića (Lesnina) gde je u toku sadnja 30 sadnica srebrnolisnog javora.

sadnice lesnina zrenjanin 038
Ulica Marka Oreškovića (Lesnina)
sadnice lesnina zrenjanin 003
Ulica Marka Oreškovića (Lesnina)

Pored radnika čistoće angažovanih na uređenju ispred zgrade „Lesnine“ na samom šetalištu smo zatekli vd direktora JKP “Čistoća i zelenilo“ Nemanju Milinkovića i pokrajinskog poslanika Darka Bađoka.

Za portal volimzrenjanin.com Darko Bađok je rekao:

Nalazimo se ispred zgrade „Lesnina“, zgradi koja je najduža u Zrenjaninu i prisustvujemo završnoj fazi rekonstrukcije , za koju su izdvojena ozbiljna sredstva i angažovanje ljudstva, kako za uređenje pre svega šetališta tako i za ono što nas posebno danas raduje a to je sadnja srebrnolisnog javora, koji je star oko 5 godina i visok preko 3 metara i obima 15cm, što su predstavlja ozbiljne sadnice.

Danas će ukupno biti posađeno 30 sadnica na ovom šetalištu čime će ova ulica dobiti potpusno novi izgled.

sadnice lesnina zrenjanin 034
Ulica Marka Oreškovića (Lesnina)

Danas u prvoj fazi će biti posađena prva, a čim dozvole uslovi biće posađena i druga polovina. Sproveden je savremen način sadnje koji podrazumeva da u urbanim sredinama kao što je ova je da se neke pripremne stvari izvode drugačije. U ovom slučaju, u samom delu gde se sadnica postavlja, dodati su i betonski prstenovi, prečnika 1 metar i dubine pola metra, koji će sprečavati da se koren širi bočno, samim tim da izaziva kasnije podizanje šetališta. O ovim sadnicama će u narednom periodu brinuti JKP „Čistoća i zelenilo“, u vidu održavanja, a u prilog tome ide informacija da je stiglo i specijalno vozilo koje će biti upotrebljeno za pranje i zalivanje ulica.

Poznata činjenica je da je od prošle godine pojačana sadnja i da zbog negativnih klimatskih promena sve sadnice zahtevaju više zalivanja pa je zbog toga ovih dana pojačan i vozni park čistoće još jednim vozilom koje će se baviti zalivanjem i pranjem ulica, dok će stručni ljudi obilaziti sadnice i tretirati ih po protokolu. Takođe je doneta posebna zemlja sa rasadnika kako bi se te sadnice primile kako treba, rekao je za portal volimzrenjanin.com Darko Bađok, pokrajinski poslanik i član Odbora za zaštitu životne sredine.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px