U sklopu akcije „Za šumu u tvom kraju“ – u Karađorđevom parku zasađeno više od 75 stabala

Zrenjanin – „Za šumu u tvom kraju“

Podelite vest

U Zrenjaninu nastavljena sadnja drveća nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ – u Karađorđevom parku zasađeno više od 75 stabala

Zrenjanin je drugi grad u kojem je, u Karađorđevom parku, zasađeno više od 75 stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ najavljenu i započetu povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila. Druga u nizu sadnji organizovana je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i prvo stablo zasadili su zajedno gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka Filijale Zrenjanin DDOR-a Branislava Šutović.

sadnja karadjordjev park 024
Gradonačelnik Simo Salapura - akcija "Za šumu u tvom kraju"

Ovim je obogaćena životna sredina u dva od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Gradonačelnik Simo Salapura naglasio je da teritorija grada Zrenjanina spada u teritorije koje su procentualno najmanje pošumljene i da svaka akcija i svako zasađeno drvo doprinose da Zrenjanin bude zeleniji grad sa boljim kvalitetom života u njemu.

– Želim da se zahvalim Kompaniji DDOR Novi sad, kao i radnicima filijale i direktorki koji su danas ovde dali svoj doprinos u pretposlednjoj fazi ozelenjavanja Karađorđevog parka – rekao je gradonačelnik Salapura.
Podsetio je i da je Karađorđev park jedan od najstarijih i najvećih parkova u našem gradu i da s toga zaslužuje da se obnovi i oplemeni dodatnim sadržajima.

– Paralelno sa ovom inicijativom ozelenjavanja našeg parka, podnosimo projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine, od koga smo prošle godine dobili značajna sredstva,  i ulazimo u poslednju fazu. Dakle, sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem rade se i projekti za trim stazu, mobilijar, toalet, kao i za ostale sadržaje koji treba da prate suštinu parka naslonjenog na naš stadion i sportske resurse. Mišljenja sam da će ovo biti i jedna velika i lepa sportska oaza u samom centru Zrenjanina – rekao je on.

sadnja karadjordjev park 020
Akcija "Za šumu u tvom kraju"

Gradonačelnik je ocenio je da partnerstvo sa društveno – odgovornim kompanijama, kao što je DDOR, ali i mnoge druge, na primer, Udruženje ZREPOK,  Kompanija „Linglong“, takođe i Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine i pokrajinski sekretarijati, doprinosi tome da se podiže nivo svesti građana kada su u pitanju zaštita životne sredine i ekologija, a posebno pošumljavanje.

– U tom kontekstu, Grad Zrenjanin će sa stručnjacima iz oblasti ekologije, kao i sa ljudima koji su eminentni kada je u pitanju ta oblast, u toku februara osnovati „Zeleni savet“ sa idejom da svojim iskustvom i radom i svojim predlozima zajednički unapredimo naš grad u ovoj veoma važnoj oblasti koja je visoko u agendi Vlade Republike Srbije, a to je Zelena agenda, zelena politika i obnovljivi izvori energije – rekao je još gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Тekst: Ljiljana Stupar, Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022