U sklopu akcije „Za šumu u tvom kraju“ – u Karađorđevom parku zasađeno više od 75 stabala

Zrenjanin – „Za šumu u tvom kraju“

Podelite vest

U Zrenjaninu nastavljena sadnja drveća nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ – u Karađorđevom parku zasađeno više od 75 stabala

Zrenjanin je drugi grad u kojem je, u Karađorđevom parku, zasađeno više od 75 stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ najavljenu i započetu povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila. Druga u nizu sadnji organizovana je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i prvo stablo zasadili su zajedno gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka Filijale Zrenjanin DDOR-a Branislava Šutović.

sadnja karadjordjev park 024
Gradonačelnik Simo Salapura - akcija "Za šumu u tvom kraju"

Ovim je obogaćena životna sredina u dva od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Gradonačelnik Simo Salapura naglasio je da teritorija grada Zrenjanina spada u teritorije koje su procentualno najmanje pošumljene i da svaka akcija i svako zasađeno drvo doprinose da Zrenjanin bude zeleniji grad sa boljim kvalitetom života u njemu.

– Želim da se zahvalim Kompaniji DDOR Novi sad, kao i radnicima filijale i direktorki koji su danas ovde dali svoj doprinos u pretposlednjoj fazi ozelenjavanja Karađorđevog parka – rekao je gradonačelnik Salapura.
Podsetio je i da je Karađorđev park jedan od najstarijih i najvećih parkova u našem gradu i da s toga zaslužuje da se obnovi i oplemeni dodatnim sadržajima.

– Paralelno sa ovom inicijativom ozelenjavanja našeg parka, podnosimo projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine, od koga smo prošle godine dobili značajna sredstva,  i ulazimo u poslednju fazu. Dakle, sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem rade se i projekti za trim stazu, mobilijar, toalet, kao i za ostale sadržaje koji treba da prate suštinu parka naslonjenog na naš stadion i sportske resurse. Mišljenja sam da će ovo biti i jedna velika i lepa sportska oaza u samom centru Zrenjanina – rekao je on.

sadnja karadjordjev park 020
Akcija "Za šumu u tvom kraju"

Gradonačelnik je ocenio je da partnerstvo sa društveno – odgovornim kompanijama, kao što je DDOR, ali i mnoge druge, na primer, Udruženje ZREPOK,  Kompanija „Linglong“, takođe i Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine i pokrajinski sekretarijati, doprinosi tome da se podiže nivo svesti građana kada su u pitanju zaštita životne sredine i ekologija, a posebno pošumljavanje.

– U tom kontekstu, Grad Zrenjanin će sa stručnjacima iz oblasti ekologije, kao i sa ljudima koji su eminentni kada je u pitanju ta oblast, u toku februara osnovati „Zeleni savet“ sa idejom da svojim iskustvom i radom i svojim predlozima zajednički unapredimo naš grad u ovoj veoma važnoj oblasti koja je visoko u agendi Vlade Republike Srbije, a to je Zelena agenda, zelena politika i obnovljivi izvori energije – rekao je još gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Тekst: Ljiljana Stupar, Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px