Nakon dosadašnjih projekata, u Zrenjaninu će se na jesen snimati još dve domaće serije

Zrenjanin - FIlmski grad

Nakon dosadašnjih projekata, u Zrenjaninu će se snimati još dve domaće serije – “Film Friendly” grad, naklonjen filmskoj industriji

Još se nisu u potpunosti slegli uticsi nakon trodnevnog snimanja u Zrenjaninu kadrova igranog filma i TV serije “Djeca Kozare”, reditelja Lordana Zafranovića, a već su u najavi i novi projekti čiji bi se segmenti takođe realizovali u našem gradu. Zrenjanin tako u potpunosti opravdava sertifikat “Film Friendly”, koji je stekao 2014. godine kao okruženje naklonjeno filmskoj industriji i jedan je od 25 lokalnih samouprava u Srbiji koje ispunjavaju zahteve Srpske filmske asocijacije u pogledu propisanih procedura i nadležnih lokacija, realno dostupnih za različite filmske i serijske produkcije.

Scene sa snimanja „Djeca Kozare“

Samo u toku ove godine grad Zrenjanin je omogućio, ili će to učiniti, snimanje četiri filmska ili televizijska projekta – serije “Vreme zla”, filma i serije “Djeca Kozare”, a predstoji realizacija serija “Ringišpil” i “Nobelovac”. Kadrovi za obe serije trebalo bi da se rade u enterijerima i eksterijerima Gradske kuće, ali su producenti izrazili želju i za snimanjem u ambijentu palate suda.

Serija “Ringišpil” realizuje se u produkciji kuće “Film danas” iz Beograda, koja je u Zrenjaninu već snimala kadrove serije “Državni službenik”, dok seriju “Nobelovac”, o životu i delu Iva Andrića, priprema produkcija našeg istaknutog glumca i producenta Tihomira Stanića. Snimanje kadrova za oba projekta trebalo bi da bude završeno tokom jeseni.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022