[FOTO REPORTAŽA] Snimljeni poslednji kadrovi u Zrenjaninu, televizijske serije “Djeca Kozare” Lordana Zafranovića

Zrenjanin - “Djeca Kozare” režisera Lordana Zafranovića.

U Zrenjaninu je pre nekoliko dana počelo snimanje kadrova igranog filma i televizijske serije “Djeca Kozare” režisera Lordana Zafranovića a tokom poslednja tri dana angažovan je viliki broj Zrenjaninaca koji su uglavnom imali zadatak da budu “obični” građani, vojnici ozloglašene NDH ali i partizani. Čini se, makar po fotografijama da je svako uživao na svoj način u svojoj ulozi i da će ovo snimanje pamtiti dugo.

Snimanje je pre dva dana obavljeno na Trgu slobode i ulicama Svetozara Markovića i Svetosavska, koje su dočarale filmski Zagreb tokom ratne 1942. godine. Juče se snimalo u Belom Blatu, a danas se ponovo snima u centru grada na lokalitetu ispred Centralne apoteke zbog čega su tokom celog dana bile zatvorene za saobraćaj ulice Svetozara Markovića, Gimnazijska i delovi Sarajlijine ulice.

Današanje snimanje poslednjih kadrova televizijske serije “Djeca Kozare” u Zrenjaninu zabeležila je i ekipa informativnog portala volimzrenjanin.com

Trg sa spomenikom je bio prilagođen potrebama filma (danas je već sve vraćeno u prvobitno stanje), a radnja filma govori o stradanjima srpskog naroda u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, uz analizu zla u vreme fašizma, temu kojom se režiser ovog filma Lordan Zafranović godinama bavi u svojim filmovima.

Zrenjaninci sa kojima smo razgovarali ističu da nije bilo lako i da su na sve načine pokušavali da se rashlade na tropskih +40 koliko je bilo ovh dana u Zrenjaninu. Svi su se složili u jednom da je najteže bilo nositi garderobu koja je često podrzaumevala nošenje čizama, vunenih čarapa i debelih kaputa.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022