U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena izložba Sunčice Lambić Fenjčev

Zrenjanin – Savremena galerija Zrenjanin

Umetnička kolonija Ečka – Zrenjanin: MESTO INSPIRACIJE, autor i kustos izložbe: Sunčica Lambić Fenjčev

Sinoć je u Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena izložba Sunčice Lambić Fenjčev. U skladu sa trenutnom situacijom, nije održano svečano otvaranje izložbe već su vrata izložbe samo otvorena za javnost.

Na izložbi su predstavljene slike koje se čuvaju u zbirci Savremene galerije Umetničke kolonije Ečka – Zrenjanin na kojima je predstavljeno graditeljsko nasleđe Zrenjanina i Ečke, neki od simbola i omiljenih mesta okupljanja Zrenjaninaca, kao i seoski pejzaži viđeni očima umetnika.

Zrenjanin i Ečka su česta inspiracija umetnicima koji borave i rade u Umetničkoj koloniji od osnivanja do danas i kroz ove motive moguće je ispratiti promene umetničkog izraza u istoriji moderne i savremene umetnosti kroz različite pristupe umetnika od realističkih prikaza preko apstrakcije do kritičkih preispitivanja.

Značaj ovih umetničkih dela se nalazi ne samo u njihovoj umetničkoj vrednosti, niti u preciznosti naslikanog motiva već ove slike često imaju i dokumentarni karakter na osnovu kojeg se mogu dobiti informacije o nekim prostornim celinama u gradu koje su danas znatno izmenjene ili više ne postoje.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px