Održana tribina “Ukrajinska kriza izazov 21. veka” sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina!

Zrenjanin – “Ukrajinska kriza izazov 21. veka”

Podelite vest

Juče, 5. aprila, u 19 časova održana je Tribina na temu “Ukrajinska kriza izazov 21. veka” u Kulturnom centru Zrenjanina. Uvodničar je bio Petar Jakšić, magistar istorije. Ekipa portala volimzrenjanin.com prenosi vam izjave učesnika i fotografije sa događaja.

Nekoliko trenutaka pre početka tribine, razgovarali smo sa Đorđom Prstojevićem, urednikom tribinskog programa Kulturnog centar Zrenjanina.

Mi u kulturnom centru gledamo da naše tribine budu aktuelne, trenutno nema aktuelnije teme od ukrajinske krize, sukoba Rusije i Ukrajine, ratna dejstva, ciljevi, imtervencija Rusije u Ukrajini kao i šta se tamo događa. Na sva ta pitanja pokušaćemo da odgovorimo ovom veoma zanimljivom tribinom. Magistar Petar Jakšić će održati jedno zanimljivo predavanje na temu “Ukrajinska kriza izazov 21. veka”. Spremamo još jednu aktuelnu temu sa odličnim gostima. Tomislav Peternek zajedno sa profesorom Rakovićem biće zajedno gosti na tribini o fotografiji, rekao je moderator tribine Đorđo Prstojević.

Večerašnja tema je aktuelna i smatramo da se u štampi i sredstvima informisanja predstavlja dosta pojednostavljeno i bez prave uzročno-posledične vertikale, što može dati velike mogućnosti raznim tumačenjima i manipulacijama, odnosno odvajanjem stvarnosti od istine. Ja ću se truditi da govorim činjenično jer sam van politike vremena. Znam da je politika jedna velika koncentracija interesa i da se svako pozicionira po svom interesu. Zato izbegavam bilo kakvu pristrasnost, a ako činjenice pokažu pristrasnost onda znači da je stvarnost takva.

Ja sam magistrirao istoriju novog veka i detaljno radio magistarski rad. Tema mi je bila vezana za strani kapital i razvoj industrije u Kraljevini Jugoslaviji. Tu sam neposredno video koliko mi grešimo jer se naša istorija uglavnom bavi političkom istorijom, zaboravljajući odakle idu koreni događaja.

Ne bih prognozirao kada će se završiti cela ova situacija sa Ukrajinom zato što je mnogo aktera u igri i zato što se prava situacija ne nazire jer svako krije svoje karte za završni udarac, rekao je za portal volimzrenjanin.com magistar istorije Petar Jakšić.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022