Održana tribina Negativan uticaj sekti u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

Tribina negativan uticaj sekti, održana je sinoć, 4. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina. Na tribini su govorili Ankica Dostanić sociološkinja i Sretko Pjanović nekadašnji šef odseka za sekte i neformalne društvene grupe policijske uprave za Grad Beograd, moderator tribine je Đorđo Prstojević urednik tribinskog programa KCZR.

Na tribini osim prisutnih građana, prisutni su bili i učenici starijih razreda OŠ “ Đura Jakšić “ iz Zrenjanina, sa svojim nastavnicima.

Na tribini su dati odgovori od strane stručnih predavača o pojmu sekti, sociološkom kontekstu nastanka sekti , podeli , načinima delovanja sekti.

Bilo je reči o konkretnim tragičnim slučajevima delovanja sekti u istoriji ,kada su u ime učenja sekti činjeni strašni zločini , koji su imali za posledicu gubitak mnogih života kako članova sekti tako i građana koji nisu bili u sekti.

Dati su odgovori na koji način mi kao društvo i država možemo da se odupremo negativnom uticaju sekti.

Jedan je svakako preventiva u reagovanju ako se uvidi da se ispoljavaju loši uticaji na omladinu da se spreči manipulacija od strane pripadnika sekti.

Pospešivanje poverenja u obrazovni sistem i što šire obrazovanje đaka da i sami mogu da prepoznaju te negativne i manipulativne metode koje sekte koriste kada žele da privuku nove članove.

Svakako da je poverenje koje daje porodica i komunikacija članova porodice i razgovoe od ključnog značaja za razvoje deteta i njegove mogućnosti da donosi pravilne odluke.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022