Svečani koncert MŠ „Josif Marinković“ 16. maja u Kulturnom centru povodom Dana škole i 75 godina postojanja

Zrenjanin – MŠ „Josif Marinković“

Povodom Dana škole i 75 godina od osnivanja, MŠ „Josif Marinković“ Zrenjanin organizuje svečani koncert u Kulturnom centru Zrenjanina 16. maja u 18h.

Kratak istorijat Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin

Potreba za osnivanjem muzičke škole u Zrenjaninu javila se nakon Drugog svetskog rata u periodu intenzivnog razvoja kako društvenog, tako i muzičkog života. Po dobijanju rešenja Ministarstva prosvete, godine 1948. osnovana je muzička škola pod imenom ,,Gradska niža muzička škola”. Školi je bilo odobreno otvaranje klavirskog, gudačkog i duvačkog odseka. Te godine upisano je u I razred oko 150 učenika. Godine 1961. Ministarstvo prosvete NR Srbije dalo je saglasnost za otvaranje Srednje muzičke škole u Zrenjaninu, te je škola počela sa radom školske 1961/1962. godine. Srednji stupanj škole imao je dva odseka: teorijsko-nastavnički i umetnički. Od te školske godine niža i srednja škola čine jedinstvenu muzičku školu pod nazivom Muzička škola „Josif Marinković“.

Godine 1963. Statutom škole određen je 13. maj – dan smrti Josifa Marinkovića, kompozitora čije ime nosi škola – kao Dan škole. Stoga, pozivamo vas na svečani koncert u utorak, 16. maja u 18 časova, koji će biti održan u Kulturnom centru Zrenjanina. Dobro došli!

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px