Stigla magnetna rezonanca u Zrenjanin! U toku poslednje pripreme za start. Prva snimanja sredinom septembra.

Zrenjanin - Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

Direktor zrenjaninske bolnice “Đorđe Joanović“ dr Igor Kitaresku rekao je oktobra 2022. godine novinarima da je Zrenjanin tada sklopio finansijsku konstrukciju za magnet i da će u sledećoj godini po prvi put dobiti magnetnu rezonancu, što se danas i ostvarilo.

Objekat je izgrađen na mestu nekadašnje stare ginekologije, a kako je najavljeno, radovi će biti završeni do septembra, a prva snimanja se mogu očekivati već od sredine septembra.

Direktor Zrenjaninske Bolnice dr Igor Kitaresku izrazio je značaj magnetne rezonance za našu bolnicu:

“Meni je velika čast da vas danas sve ugostim na ovaj veliki dan za grad Zrenjanin, zdravstvo Zrenjanina i građane, kada možemo da kažemo da je konačno unet aparat magnetne rezonance u prostor predviđen za to.

Naša očekivanja su da će svi radovi biti završeni do prvog septembra, a moje procene su da između 15. septembra i 1. oktobra možemo da odredimo prva snimanja.

Ideja je da prvo radimo glavu i kičmu, abdomen i malu karlicu, jer su to najfrekventniji i najbitniji magneti za urgentna stanja, a kasnije da to proširimo na čitav spektar.

Današnja neurologija ne može da se zamisli bez magnetne rezonance, a i neka stanja u kardiologiji se mogu jedino time dijagnostikovati.

Mi ćemo se truditi da velikom frekvencijom rada sa obučenim kadrom sa puno doktora koji će u tome učestvovati liste čekanja smanjimo na najmanju moguću meru ili da ih uopšte ni ne bude.

Želeo bih da se zahvalim profesoru Zoranu Gojkoviću, Pokrajinskom sekretaru za zdravstvo, koji je najvažniji “šraf” u svemu ovome, kao i Editi Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine, koja je doprinela da magnet stigne baš u Zrenjanin.”, rekao je dr Igor Kitaresku.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

3 Comments

  1. konaćno i zrenjanin dobio magnetnu rezonancu ogromna stvar za grad i okolinu jer je mnogo ljudi kojima je usluga te vrste neophodna a privatno je ta usluga magnetom preskupa i nedostupna za mnoge kojima primanja nisu takva da je mogu koristiti hvala i pokrajinskoj vladi što je baš zrenjaninu dodelio magnetnu rezonancu

  2. Jako sam se obradovala ,jer svake god. Zbog vrste problema plaćam puno ,a penzioner sam.🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

  3. Dobra vest jer sam za jedno hitno snimanje privatno morala da platim celu moju penziju.
    Još samo da doktori prestanu da nas upućuju privatnicima i za ono što imamo i možemo da uradimo u ustanovama pa će biti dobro i nama.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px