Tribina „Srpska fotografija“ odražana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin – Tribina „Srpska fotografija“

Podelite vest

Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina održana tribina pod nazivom “Srpska fotografija”.

Učesnici tribine bili su renomirani fotograf Tomislav Peternek, profesor Branimir Karanović i poznati zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak koji se publici obratio u svojstvu uvodničara, moderator tribine bio je naš Đorđo Prstojević urednik tribinskog programa Kulturnog centra, ekipa portala volimzrenjanin.com i ovog puta je bila jedini medij koji je ispratio ovako interesantnu i važnu tribinu.

tribina srpska fotografija 001
Tribina "Srpska fotografija"

Na samom početku, zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak pozdravio je sve prisutne i zahvalio se svima što između ostalog i svojim prisustvom na večerašnjoj tribini daju podršku očuvanju fotografije i kulturnog nasleđa.

Jovan je ukazao na neke činjenice o nastanku fotografije na ovom prostoru i kako zapravo kao društvo ne zamo da čuvamo naše kulturno nasleđe a dobar pirmer za to je fotografija Dimitrija Novakovića, Srbina iz Zagreba koji je napravio prvu fotografiju Beograda a koja na žalost nije sačuvana mada postoje novinski članci o njoj. On je takođe podsetio da se ova tribina održava u Zrenjaninu, gradu koji je čak u onoj bivšoj velikoj Jugoslaviji imao prvi fotografski atelje!

Nakon Jovana Njegovića, publici su se obratili fotograf Tomislav Peternek i professor Branimir Karanović a ceo snimak njihovog obraćanja možete pogledati na fb stranici Kulturni centar Zrenjanin.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022