Otvorena ambulanta Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci u zrenjaninskoj bolnici

Zrenjanin – Rusanda od danas i u Zrenjaninu

Podelite vest

U zgradi bivšeg internog odeljenja Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ otvorena je danas ambulanta Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca, a otvorili su je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka “Rusande” Zorica Ćulibrk.

Gradonačelnik je ukazao da se ponovnim otvaranjem ambulante u gradu građanima nudi novi i moderniji, ali i praktičniji i jeftiniji vid lečenja naših sugrađana.

Prema informacijama koje sam dobio iz “Rusande” jeste da je od oko 600 pacijenata koji su imali potrebu da se leče u banji, njih 400 bilo iz Zrenjanina. Dakle, sada sa ovim kapacitetom ovde se može odraditi 150 terapija dnevno, a to će smanjiti i putne triškove naših sugrađana koji su svakodnevno putovali u banju. Ujedno će to rasteretiti “Rusandu”rekao je gradonačelnik navodeći da je i aparatura nova zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo.

– Uslovi su ovde na zavidnom nivou i verujem da ćemo i dodatno proširiti kapacitete i usluge koje banja pruža u narednom periodu. To je samo jedan vid unapređenja zdravstva u našem gradu, jer, podsetimo se da smo prošle nedelje takođe promovisali dobijanje novog saniteteskog vozila i vozila za pacijente na dijalizi, a danas se potpisuju novi ugovori o opremanju naše bolnice i “Rusande”. Verujem da će u narednom periodu naši sugrađani imati još bolje uslove za lečenjerekao je gradonačelnik Simo Salapura i izrazio veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na izgaranju tokom korona perioda u Srbiji i našem gradu .     

Tekst: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022