Sednica Skupštine grada: formirano Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja, Nataša Lalić nova odbornica

Zrenjanin – Skupština grada Zrenjanina

Sednica Skupštine grada Zrenjanina, 18. u aktuelnom sazivu, održana je danas, odbornici su usvojili predlog odluke o formiranju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, a neke od ključnih odluka ticale su se oblasti urbanizma, planiranja i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa nad određenim objektima. Sednicom je predsedavao Čedomir Janjić.

Na samom početku sednice, potvrđen je mandat nove odbornice, Nataše Lalić, izabrane sa liste “Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin” umesto Bojana Kostreša, koji je podneo ostavku na funkciju odbornika. Skupština je usvojila i predlog odluke o prestanku mandata odbornika Siniše Vukića, izabranog sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga. 

Komentarišući usvojenu odluku o formiranju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da bezbednost dece mora biti na prvom mestu i zahvalio se odbornicima što su, po hitnom postupku, usvojili ovu tačku dnevnog reda današnjeg zasedanja.

“Koordinaciono za borbu protiv nasilja u školama ima za cilj da sagleda celokupnu situaciju u našim osnovnim i srednjim školama i da, pre svega, preventivno deluje, jer su u njegov rad uključeni svi relevantni faktori, počev od Školske uprave, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih ustanova, Crvenog krsta, policijske uprave, tužilaštva, dakle svi oni koji treba da sagledaju situaciju, osmisle preventivne mere u ovom teškom i izazovnom vremenu za naše đake, studente, omladinu”, kazao je gradonačelnik i najavio neke predstojeće aktivnosti.

“U toku naredne nedelje očekujemo sastanak na kom ćemo doneti određene mere, već sada sagledavamo u Gradskoj upravi situaciju što se tiče fizičko-tehničkog obezbeđenja u našim školama, kao i poboljšanju video-nadzora u svim školama. Pokrenuli smo obiman projekat, kada je u pitanju celokupna, opšta bezbednost na teritoriji grada, i na 164 lokacije biće postavljene kamere, ali se spuštamo i do osnovnih škola. To jeste mera koja može da donese rezultat, ali pre svega, potrebna je promena u svima nama, svaki pojedinac koji je autoritet i koji je značajan u svojoj zajednici i okruženju, treba da doprinese da više razgovaramo s mladima, da im pružimo značajniju podršku u svim aktivnostima”, rekao je gradonačelnik Salapura.

Skupština grada donela je i tri odluke koje se tiču izrade planova detaljne regulacije, a odnose se na radnu zonu “Jugoistok II – E” u Zrenjaninu, obilaznicu državnog puta IB reda broj 13 oko naselja Melenci i naseljeno mesto Ečka. Nekoliko odluka odnosi se na pravo korišćenja ili razmenu nepokretnosti u javnoj svojini, kao i na pokretanje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada.

Razmatrani su izveštaji o radu i realizaciji programa poslovanja Gradske uprave grada Zrenjanina, javnih preduzeća, ustanova kulture, Centra za socijalni rad i Službe vaninstitucionalne zaštite Gerontološkog centra Zrenjanin, a deo dnevnog reda današnjeg zasedanja odnosio se i na kadrovska rešenja u nadzornim i školskim odborima. Usvojeni su i predlozi Rešenja o obrazovanju i imenovanju Saveta za odbranu i bezbednost grada Zrenjanina i Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za rodnu ravnopravnost grada Zrenjanina.

Tekst: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022