Sednica Skupštine grada: formirano Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja, Nataša Lalić nova odbornica

Zrenjanin – Skupština grada Zrenjanina

Sednica Skupštine grada Zrenjanina, 18. u aktuelnom sazivu, održana je danas, odbornici su usvojili predlog odluke o formiranju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, a neke od ključnih odluka ticale su se oblasti urbanizma, planiranja i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa nad određenim objektima. Sednicom je predsedavao Čedomir Janjić.

Na samom početku sednice, potvrđen je mandat nove odbornice, Nataše Lalić, izabrane sa liste “Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Zrenjanin” umesto Bojana Kostreša, koji je podneo ostavku na funkciju odbornika. Skupština je usvojila i predlog odluke o prestanku mandata odbornika Siniše Vukića, izabranog sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga. 

Komentarišući usvojenu odluku o formiranju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da bezbednost dece mora biti na prvom mestu i zahvalio se odbornicima što su, po hitnom postupku, usvojili ovu tačku dnevnog reda današnjeg zasedanja.

“Koordinaciono za borbu protiv nasilja u školama ima za cilj da sagleda celokupnu situaciju u našim osnovnim i srednjim školama i da, pre svega, preventivno deluje, jer su u njegov rad uključeni svi relevantni faktori, počev od Školske uprave, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih ustanova, Crvenog krsta, policijske uprave, tužilaštva, dakle svi oni koji treba da sagledaju situaciju, osmisle preventivne mere u ovom teškom i izazovnom vremenu za naše đake, studente, omladinu”, kazao je gradonačelnik i najavio neke predstojeće aktivnosti.

“U toku naredne nedelje očekujemo sastanak na kom ćemo doneti određene mere, već sada sagledavamo u Gradskoj upravi situaciju što se tiče fizičko-tehničkog obezbeđenja u našim školama, kao i poboljšanju video-nadzora u svim školama. Pokrenuli smo obiman projekat, kada je u pitanju celokupna, opšta bezbednost na teritoriji grada, i na 164 lokacije biće postavljene kamere, ali se spuštamo i do osnovnih škola. To jeste mera koja može da donese rezultat, ali pre svega, potrebna je promena u svima nama, svaki pojedinac koji je autoritet i koji je značajan u svojoj zajednici i okruženju, treba da doprinese da više razgovaramo s mladima, da im pružimo značajniju podršku u svim aktivnostima”, rekao je gradonačelnik Salapura.

Skupština grada donela je i tri odluke koje se tiču izrade planova detaljne regulacije, a odnose se na radnu zonu “Jugoistok II – E” u Zrenjaninu, obilaznicu državnog puta IB reda broj 13 oko naselja Melenci i naseljeno mesto Ečka. Nekoliko odluka odnosi se na pravo korišćenja ili razmenu nepokretnosti u javnoj svojini, kao i na pokretanje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada.

Razmatrani su izveštaji o radu i realizaciji programa poslovanja Gradske uprave grada Zrenjanina, javnih preduzeća, ustanova kulture, Centra za socijalni rad i Službe vaninstitucionalne zaštite Gerontološkog centra Zrenjanin, a deo dnevnog reda današnjeg zasedanja odnosio se i na kadrovska rešenja u nadzornim i školskim odborima. Usvojeni su i predlozi Rešenja o obrazovanju i imenovanju Saveta za odbranu i bezbednost grada Zrenjanina i Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za rodnu ravnopravnost grada Zrenjanina.

Tekst: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px