U Kulturnom centru održana promocija istorijskog i edukativnog stripa „Sjaj i senka Nemanjića“

Zrenjanin – „Sjaj i senka Nemanjića“

Promocija srpskog istorijskog i edukativnog stripa „Sjaj i senka Nemanjića“ Dragana Tomovića, autora teksta i Gorana Milutinovića –  ilustratora, održana je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina.

U stripu o Nemanjićima predstavlja se vladavina čuvene srpske srednjovekovne dinastije koja je bila prisutna na istorijskoj sceni u periodu od 200 godina. Strip se bazira na istinitim događajima,  verodostojno je prikazana arhitektura, nošnja i oružje toga doba. Kako su autori najavili reč je o serijalu od 30 stripova koji su u planu za objavljivanje a pred zrenjaninskom publikom su promovisani 1, 2. i 8. strip pod nazivom:  „Nemanja“,  „Carigrad“ i „Dolina jorgovana“.

Na promociji je govorio Dragan Tomović autor teksta.

„Razmišljao sam da napravim i video igricu ali sam trenutno u fazi animiranog crtanog filma. Moja ideja je da kroz ovo uđemo u obrazovni sistem, da pokušamo deci da približimo istoriju na jedan totalno drugačiji način a da nakon toga dođemo do svega onoga što je moderno i što bi privuklo i one druge koji hoće da čitaju i koji neće da čitaju. Ovo je za decu koja vole da čitaju knjige.

Ovaj crtež je neka retrospektiva, odnosno vraćanje u 80te godine. Ja nisam hteo da pravim moderan strip gde se ilustruje do detalja.

Trenutno sam konkurisao za otkup knjiga preko biblioteka, i taj konkurs je u toku, a ja mislim da će da se odradi do kraja i da ćemo ući u tu priču.

Ja ne želim na ovome da zaradim pare. Do sada sam finansirao ove tri knjige i potrošio svu svoju ušteđevinu koju sam uložio u štampu, Goran je uložio svoje crteže, ja svoj tekst, i sada je došlo vreme da ja moram da tražim sponzora, jer ja dalje nemam šta, osim otkupa preko Ministarstva prosvete. “, rekao je Dragan Tomović, autor teksta stripa.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px