Sinoć na Korzo festu radionice „Dečije carstvo”, “Sovice mudrice” i udruženja “Vratimo deci radost u pokretu”

Zrenjanin - Korzo fest dečije radionice

Sinoć je na plaotu ispred nekadašnje „Robne kuće Beograd“ uz veliki broj dece održana peta radionica u organizaciji Kreativnog centra “Dečije carstvo” pod nazivom „Moja porodica“ a iz ovog udruženja podsećaju da je porodica najveće blago.

Jedna od organizatorki, Bosiljka Plećaš nam je rekla da su ovo veče sa decom pričali šta je to porodica, ko su njeni članovi, koliko je ona važna i koliko se voli a uz dečiji osmeh i sreću na veoma zanimljiv način uz crtež deca su prikazala šta za njih simbolizuje reč porodica.

Kreativni centar “Dečije carstvo”

Kako nam je rekla Otilia Buheker Ilić, organizatorka druge radionice, Sovice mudrice su na ovoj radionici spojili reciklažu i čarobni svet ritma i muzike.

Volim kada na radionicama aktiviramo vijugice, pa glasno razmišljamo, diskutujemo i dolazimo do rešenja. Grupisali smo instrumente, izdvojili karakteristike, ali smo se najviše zadržali na udaraljkama (ritmičkim i melodijskim). Metalni poklopci za flaše su uobičajeni u mnogim domaćinstvima. Njih niko ne sakuplja i ne reciklira. Umesto da ih bacimo, iskoristili smo ih za izradu zvečki i kastanjeta.

Radionica “Sovice mudrice”

Neizostavni deo priče na platou bila je i likovna radionica za decu i odrasle od 3 do 103 godine koju se predvodili naši umetnici Viorel Flora i Kiro Radenkov.

Naravno, kako i svake godine i gotovo svake večeri, najviše dece se kupilo na platou ispred “Pink tržnog cetra” u glavnoj ulici gde su svoj preformans imali članovi udruženja “Vratimo deci radost u pokretu”.

Osim mnogo igara u kojima su učestvovala deca, gde je svako plesao ono što najbolje zna mališane je zabavljao lično “Betmen” “prelepa Snežana” i nasmejana klovnica. deca su oborala čunjeve, crtala, i izvodila neke sportske zadatke koje je spremilo ovo udruženje.

Udruženje “Vratimo deci radost u pokretu”

Moramo da dodamo da je za pohvalu bila i pojačana aktivnost Komunalne milicije koja je zaustavljala ali i kažnjvala one koji su “zaboravili” da je vožnja pešačkom zonom, gde se igraju mališani i šetaju roditelji sa decom, zabranjena.  

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px