Za veću zapošljivost mladih u našem gradu: potpisan Memorandum o saradnji između Grada Zrenjanina i Centra za mlade Yourjob Karitasa Zrenjanin

Zrenjanin – Centar za mlade Yourjob Karitas

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u ime Grada Zrenjanina i Milica Bogdanov, u ime Centra za mlade Yourjob zrenjaninskog Karitasa potpisali su juče Memorandum o saradnji između lokalne samouprave i te organizacije.

Potpisivanju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan.

Centar za mlade Yourjob Karitasa Zrenjanin je akreditovani centar za karijerno vođenje i savetovanje, koji realizuje aktivnosti i programe osnaživanja mladih za zapošljavanje.   

Potpisanim Memorandumom, obe strane će razmenjivati iskustva u oblasti ostvarivanja podrške ka povećanju zapošljivosti mladih u Zrenjaninu, uvažavajući činjenicu da svaka od potpisnica ima specifičan položaj, programe, te zakonom i drugim aktima utvrđene funkcije.

Gradonačelnik je podsetio da je Karitas Srbija jedan od partnera u nacionalnom projektu “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, čiji je Zrenjanin učesnik, uz još pet lokalnih samouprava u Srbiji. Jučerašnje potpisivanje Memoranduma predstavlja deo realizacije tog projekta.

“Projekat “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” ima za cilj unapređenje pristupa osobama sa invaliditetom tržištu rada koje je otvoreno, inkluzivno i dostupno za sve.

Iako je akcenat u ovom programu dat na zapošljavanju naših sugrađana s invaliditetom, Memorandum o saradnji s Centrom za mlade Karitasa ne ograničava se samo na te kategorije mladih, već će zajedničke aktivnosti ići u širem smeru, generalno na veću i lakšu zapošljivost mladih”, istakao je gradonačelnik.

Projektom ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom biće dopunjen spektar javnih poziva koji je Grad Zrenjanin realizovao po prvi put, poput onih za ekonomsko osnaživanje žena i ekonomsko osnaživanje mladih. Takođe, i prilikom nedavno održanog Sajma zapošljavanja u Zrenjaninu, dva preduzeća ponudila su posao osobama s invaliditetom. 

Izvor: zrenjanin.rs

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022