Ruže šulman sutra od 8 do 14h bez vode – zbog priključenja na novu vodovodnu mrežu!

Zrenjanin – Ruže Šulman bez vode!

Podelite vest

Od strane izvođača radova obavešteni smo da u sredu 2. marta počinju radovi na priključenju objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu u naselju Ruže Šulman. Zbog pomenutih radova doći će do prekida vodosnabdevanja u ovom naselju od 8 do 14 časova.

Izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman obavestio je JKP „Vodovod i kanalizacija“ da u sredu 2. marta počinju radovi na neposrednom priključenju objekata u naselju Ruže Šulman na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Zbog planiranih radova, u periodu od 8 do 14 časova, doći će do prekida vodosnabdevanja u pomenutom naselju.

Priključenje objekata vršiće se u više faza kako bi prekidi vodosnabdevanja, koji su u ovom slučaju neophodni, bili što kraći, a građani će o terminima istih biti na vreme obavešteni. Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman odvijaju se u okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, za koju je projektnu dokumentaciju pripremilo JKP „Vodovod i kanalizacija, a sredstva za njihovu realizaciju u visini od 60,7 miliona dinara obezbedili su Grad Zrenjanin i AP Vojvodina.

Na osnovu informacija dostavljenih od strane izvođača radova, radovi koji obuhvataju zamenu kompletne vodovodne mreže u dužini od oko 2,5 km, izgradnju novih šahtova kako bi se izmestili vodomeri van objekata, izgradnju novih priključaka za sve objekte, rekonstrukciju postojećih šahtova na zelenim površinama i izgradnju hidranata, koji su započeli 3. decembra i koji su planirani da traju 100 dana, bliže se kraju.

vik zr vodovod zrenjanin

Građevinski radovi su gotovo u potpunosti završeni. Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine, postavljeno je i izgrađeno 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima i izmešteni su vodomeri, svi šahtovi na zelenim površinama su završeni, a izgrađeno je i 10 podzemnih hidranata čime se povećava bezbednost objekata i povećava broj mesta za ispiranje vodovodne mreže. Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

Preostalo je da se izvrši vraćanje javnih površina, putnih i zelenih, u prvobitno stanje i da se novoizgrađena mreža poveže sa postojećom u objektima. Potrebno je ukupno povezati 48 objekata na vodovodnu mrežu, zbog čega je i planirano da se ti radovi odvijaju u fazama kako bi prekidi vodosnabdevanja bili što kraći. Svi objekti će se nakon povezivanja snabdevati vodom iz novoizgrađene mreže.

Novoizgrađena vodovodna mreža je u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje. Vršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu. Izvođač radova, firma Enerdži LTD iz Novog Sada, postarala se da tokom izvođenja radova ni u jednom momentu nije bilo ugroženo bezbedno kretanje pešaka i motornih vozila kroz naselje i obezbeđen je nesmetan i bezbedan pristup svim objektima.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman su od izuzetnog značaja iz razloga što će se zamenom cevi koje su stare više od 50 godina gotovo u potpunosti eleminisati kvarovi na mreži, omogućiće se lakše očitavanje vodomera i pristup ekipama preduzeća pri sanaciji kvara i eleminisana je mogućnost degradacije vode u mreži tokom njenog transporta do krajnjih korisnika.

Grad Zrenjanin je obezbedio sredstva za nastavak realizacije Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže, tako da će ubrzo krenuti i ti radovi.

Stoji u saopštenju službe informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022