Ruže Šulman – prvo naselje u gradu sa novom vodovodnom mrežom!

Zrenjanin – Nova vodovodna mreža

Podelite vest

Ruže Šulman je prvo naselje u gradu koje je, u sklopu Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, kompletno pokriveno novom vodovodnom mrežom. Novom mrežom povećava se kvalitet vodosnabdevanja – eleminišu se kvarovi na mreži kao i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu i obezbeđuje se protok dovoljne količine vode stabilnog pritiska. Uskoro će započeti radovi na zameni vodovodne mreže i u drugim gradskim naseljima.

Građevinski radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman su završeni, pa je ovo naselje prvo u gradu koje je kompletno pokriveno novom vodovodnom mrežom.

Pomenuti radovi izvršeni su okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, za koju je projektnu dokumentaciju pripremilo JKP „Vodovod i kanalizacija, a sredstva za njihovu realizaciju u visini od 60,7 miliona dinara obezbedili su Grad Zrenjanin i AP Vojvodina.

Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine u dužini od 2,5 kilometara, kao i 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima u kojima su izmešteni vodomeri iz objekata, svi šahtovi na zelenim površinama su završeni, a izgrađeno je i 10 podzemnih hidranata čime se povećava bezbednost objekata i povećava broj mesta za ispiranje vodovodne mreže.

Svi objekti, ukupno njih 48, priključeno je na novu vodovodnu mrežu i snabdevaju se vodom iz iste. Novoizgrađena vodovodna mreža je, pre priključenja objekata na istu, u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 14

Vršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu.

Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman su od izuzetnog značaja iz razloga što će se zamenom cevi koje su stare više od 50 godina unaprediti sistem vodosnabdevanja – eleminisati kvarovi na mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz istu, obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži, omogućiće se lakše očitavanje vodomera i pristup ekipama preduzeća pri sanaciji kvara.

U narednim danima izvršiće se i priključenje svih krakova mreže na deo novoizgrađenog glavnog voda, nakon čega će JKP „Vodovod i kanalizacija“ preuzeti održavanje novoizgrađene mreže, a izvođač radova završiti započete radove na vraćanju javnih površina, putnih i zelenih, u prvobitno stanje.

Grad Zrenjanin je obezbedio sredstva za nastavak realizacije Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže, tako da će ubrzo započeti radovi na zameni vodovodne mreže i u drugim gradskim naseljima.

rekonstrukcija mreze ruze sulman vik zr vodovod zrenjanin 15
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022