Rotary klub Zrenjanin i Beograd Čukarica donirali dronove i mBot osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini

Zrenjanin - Rotary Klub Zrenjanin

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica donirali dronove i mBot robote nove generacije osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica, u partnerstvu sa USAID-om i Rotary Internacionalom, ponosno su organizovali treću godišnju svečanost Global Grant donacije. Cilj ovog događaja bio je obezbediti sredstva za kupovinu dronova i mBot robota namenjenih osnovnim školama na području grada Zrenjanina i okoline, kako bi se unapredilo znanje dece kroz različite programske jezike.

Svečanost dodele donacije održana je u multimedijalnoj sali Gradske kuće na adresi Trg slobode 10, u ponedeljak, 18. septembra 2023. godine, s početkom u 12 časova. Ovom prilikom, prisutni su imali priliku da prisustvuju svečanom činu uručivanja dronova i mBot robota, kao i da se informišu o značaju ovih sredstava za edukaciju mladih.

Na svečanoj donaciji su prisustvovali, predstavnici osnovnih škola, prijatelji iz drugih Rotary klubova, i funkcioneri Rotary distrikta Srbije i Crne Gore. Rotary Klub Zrenjanin kroz svoje projekte afirmiše i pokazuje brigu za lokalnu zajednicu a sve u cilju unapređenja obrazovanja i tehnološkog napretka.

Dronovi i mBot roboti predstavljaju modernu tehnologiju koja će omogućiti đacima da se upuste u svet programiranja i tehnike, pružajući im priliku da steknu vredne veštine za budućnost. Ovim sredstvima će se poboljšati obrazovanje učenika i stvoriti podsticajno okruženje za razvoj njihovih potencijala.

Nakon obraćanja predsednika zrenjaninskog Rotary kluba Jovana Momirskog i koordinatora projekta Vladimira Matića, člana Rotary kluba Čukarica, organizovana je edukacija nastavnika informatike i osnova tehnike kako bi se osiguralo da se ova tehnološka sredstva efikasno koriste u nastavi.

Očekuje se da će ova inicijativa pozitivno doprineti razvoju obrazovanja i tehnološke pismenosti među mladima.

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica izražavaju veliku zahvalnost svim partnerima i učesnicima koji su doprineli uspehu ove donacije i raduju se budućim inicijativama za unapređenje zajednice kroz obrazovanje i tehnologiju.

Fotografije Rotary Klub Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022