Rotary klub Zrenjanin i Beograd Čukarica donirali dronove i mBot osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini

Zrenjanin - Rotary Klub Zrenjanin

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica donirali dronove i mBot robote nove generacije osnovnim školama u Zrenjaninu i okolini

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica, u partnerstvu sa USAID-om i Rotary Internacionalom, ponosno su organizovali treću godišnju svečanost Global Grant donacije. Cilj ovog događaja bio je obezbediti sredstva za kupovinu dronova i mBot robota namenjenih osnovnim školama na području grada Zrenjanina i okoline, kako bi se unapredilo znanje dece kroz različite programske jezike.

Svečanost dodele donacije održana je u multimedijalnoj sali Gradske kuće na adresi Trg slobode 10, u ponedeljak, 18. septembra 2023. godine, s početkom u 12 časova. Ovom prilikom, prisutni su imali priliku da prisustvuju svečanom činu uručivanja dronova i mBot robota, kao i da se informišu o značaju ovih sredstava za edukaciju mladih.

Na svečanoj donaciji su prisustvovali, predstavnici osnovnih škola, prijatelji iz drugih Rotary klubova, i funkcioneri Rotary distrikta Srbije i Crne Gore. Rotary Klub Zrenjanin kroz svoje projekte afirmiše i pokazuje brigu za lokalnu zajednicu a sve u cilju unapređenja obrazovanja i tehnološkog napretka.

Dronovi i mBot roboti predstavljaju modernu tehnologiju koja će omogućiti đacima da se upuste u svet programiranja i tehnike, pružajući im priliku da steknu vredne veštine za budućnost. Ovim sredstvima će se poboljšati obrazovanje učenika i stvoriti podsticajno okruženje za razvoj njihovih potencijala.

Nakon obraćanja predsednika zrenjaninskog Rotary kluba Jovana Momirskog i koordinatora projekta Vladimira Matića, člana Rotary kluba Čukarica, organizovana je edukacija nastavnika informatike i osnova tehnike kako bi se osiguralo da se ova tehnološka sredstva efikasno koriste u nastavi.

Očekuje se da će ova inicijativa pozitivno doprineti razvoju obrazovanja i tehnološke pismenosti među mladima.

Rotary Klub Zrenjanin i Rotary Klub Beograd Čukarica izražavaju veliku zahvalnost svim partnerima i učesnicima koji su doprineli uspehu ove donacije i raduju se budućim inicijativama za unapređenje zajednice kroz obrazovanje i tehnologiju.

Fotografije Rotary Klub Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px