Republički fond PIO isplatiće novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara, evo ko je dobija!

Srbija - Republički fond PIO

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, Republički fond PIO isplatiće novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara korisnicima penzija (starosnim, prevremenim starosnim, invalidskim i porodičnim penzionerima), korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa čl. 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO, koji su ostvarili pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine.

Činjenice koje su važne korisnicima u vezi sa isplatom novčane pomoći, obrazložio je direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović:

Republički fond PIO, počevši od 30. novembra isplaćuje pomoć od 20.000 dinara svim penzionerima koji su, zaključno sa današnjim danom, podneli zahtev za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

To praktično znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje.

Njima će pomoć biti isplaćena naknadno, uz prvu isplatu penzije.

Podsetiću da su, u protekle dve godine, država Srbija i Republički fond PIO povećali penzije, uključujući i januarsko povećanje od 14,8 posto, za čak 56 procenata kumulativno. Ovo je još jedna u nizu mera gde država pokazuje svoj odnos prema najstarijim sugrađanima i preduzima mere da njihovo sutra bude lakše i bolje. Jasno je da se penzije nikada nisu povećavale ovom dinamikom i da smo sada na korak od cilja da 2025. godine prosečna penzija bude 450 evra. Srbija ne sme da stane! – naglasio je direktor Ognjenović.

Sredstva za isplatu novčane pomoći obezbeđena su Finansijskim planom Republičkog fonda PIO i pomoć će biti isplaćena na isti način kako primaju penziju. Prema rečima direktora Republičkog fonda PIO Relje Ognjenovića, svim korisnicima biće isplaćen iznos od 20.000 dinara, jer će Fond pokriti i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata realizuje na kućnu adresu.

Stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Republičkog fonda PIO

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px